Hlavní obsah

Fotbalisté Jablonce zahájili zimní přípravu už bez Flachbarta

JABLONEC NAD NISOU

Jako první z ligových týmů ve čtvrtek zahájili přípravu na jarní sezonu fotbalisté Jablonce. Severočeši prožili jednu z nejhorších podzimních částí v historii, a protože nemají před sestupovými příčkami náskok minimálně tří bodů, museli podle dohody svoji dovolenou ukončit hned po vánočních svátcích. Jablonecký kádr postupně prochází proměnou, do přípravy už nezasáhl zkušený obránce Jan Flachbart, který si hledá nové angažmá.

Článek

Severočeši začali přípravu osmikilometrovým výběhem kolem jablonecké přehrady, hráče neminulo ani tradiční vážení. "Velké problémy nebyly, největší nárůst váhy byl 1,8 kilogramu. Do dvou kil jsem to neřešil," smál se  kouč František Komňacký. Na odpoledne svým svěřencům naordinoval úvodní trénink s míčem na umělé trávě ve Mšeně.

Ambiciózní severočeský klub se krčí až na čtrnáctém místě jen bod před Bohemians 1905. Hráči tak nesplnili podmínku, kterou jim dal Komňacký, a nastoupili do zimního drilu neobvykle brzy. "Bylo jasně řečeno, že jestli nebudeme mít náskok tří bodů před sestupovými příčkami, zimní přípravu si prodloužíme. Kluci by určitě vydrželi ještě lenošit, ale jsou až po uši v záchranářských starostech. Proto ten brzký začátek chápou," řekl Komňacký.

Komňacký: Pro záchranu musíme udělat vše

Zkušený trenér si vzal své svěřence do parády už po osmnácti dnech od skončení posledního podzimního zápasu. Podobný model zvolil také před čtyřmi lety v Baníku Ostravu, který následně dovedl až k mistrovské koruně. "Praktikuji to v době, kdy o něco mimořádného jde. V Baníku jsme mohli dosáhnout něčeho, co tam dlouho nedosáhli, teď s Jabloncem zase bojujeme o záchranu. A musíme pro to udělat vše," prohlásil Komňacký.

Už v průběhu podzimní sezóny naznačil, že kádr projde rozsáhlými změnami. Ještě před Vánocemi ukončilo hostování trio Štěpán, Rilke, Vácha, nově už v Jablonci nebude působit obránce Flachbart. "Už s námi netrénuje a hledá si nové angažmá. Ještě počítáme s dvěma až třemi změnami, bude také záležet, koho se povede přivést do mužstva."

Jablonecké zatím posílil pouze útočník Lukáš Fujarik ze Zlína, z hostování v Sokolově se vrátil Tomáš Glos. Kádr doplnili ještě dva kmenoví hráči a dvojice bosenských mladíků Anes Haurdič a Muris Mešanovič. "Všechny změny bych chtěl mít uzavřené do 15. až 20. ledna, abychom na závěr přípravy na Kypru měli už kádr, který bude k dispozici na jaře," vysvětlil Komňacký s tím, že nejvíc ho trápí útočná fáze.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice