Hlavní obsah

Dvě čtyřky na úvod jara. Teď už prostě musíme zabrat, burcuje příbramský kouč Nádvorník

Vzhledem ke smrtícímu losu v úvodu ligového jara se víceméně očekávalo, že poslední Příbram stěží v prvních dvou kolech zaboduje. To se také stalo, po prohře v Jablonci (0:4) dopadla výsledkově navlas stejně i v sobotu v Plzni. „Chtěli jsme udržet co nejdéle nulu, jenže jsme hned v úvodu inkasovali. Za pár minut jsme dostali druhý gól a bylo vlastně po zápase," povzdechl si trenér Roman Nádvorník.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Příbrami Ondřej Kočí a Jean-David Beauguel z Plzně

Článek

Středočeši padli pošesté v řadě, na výhru čekají už 15 zápasů. Pokud se chtějí zachránit, musejí co nejdřív zabrat. S nadějí se upínají k následujícím dvěma utkáním. Doma s Mladou Boleslaví a v Karviné.

„Věděli jsme, že start jara bude pro nás nesmírně těžký. Důležité zápasy pro nás ale teprve přijdou. Za týden máme doma Boleslav, pak jedeme do Karviné. Tato dvě utkání jsou pro nás klíčová. V nich musíme bodovat, abychom se nakopli," uvedl Nádvorník.

„V Plzni to bylo pro nás složité. Bylo znát, že domácí jsou v laufu, nestíhali jsme. Nejsme v komfotní situaci, věřím ale, že teď začneme sbírat body. Doma s Boleslaví se potřebujeme odrazit, uděláme pro to všechno. Pak bude líp," dodal brankář Ondřej Kočí.

Příbram, která jako jediný v této sezoně ještě venku nezískala ani bod, byla navíc v Plzni notně oslabená. Například kvůli chřipce postrádala zkušeného Rezka. „Celkem nám chyběli tři hráči ze základní sestavy. Věřím, že se dají co nejdřív dohromady," doufá Nádvorník.

Reklama