Hlavní obsah

Do derby i jara půjde Slavia s Nezmarem v zádech. Na Slovácko jej nepustila chřipka

Praha

Poslední jarní výsledkový kolaps podřízených na hřišti Slovácka sledoval sportovní ředitel fotbalové Slavie Jan Nezmar z domova. Nikoliv však proto, že by ukončil svůj pracovní vztah ke klubu z Edenu. Podle dostupných informací dvaačtyřicetiletého funkcionáře úřadujících šampionů složila viróza. Na nedělní derby bude v plné síle, aby přítomností podpořil červenobílou družinu. A stejně tak i ve zbytku jara.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Jan Nezmar během utkání Slavie s Bordeaux.

Článek

Nezmar už od prosince řeší smluvní vazbu ke Slavii. Tehdy podal v klubu výpověď z pozice člena představenstva, zároveň nebyl spokojený s vnitřním nastavením Slavie. Podle zákulisních informací vedl intenzivní jednání s bossem červenobílých Jaroslavem Tvrdíkem. „Došlo k určité shodě, pokroku je však dosahováno velice pozvolna," uvedl zdroj blízký klubu.

Nezmar se k tématu nevyjadřoval a situaci nijak nekomentoval. Postupem času se stal mužem bez smlouvy, protože výpovědní lhůta se naplnila na konci ledna. Nicméně dál se podílel na sportovním chodu Pražanů. Osobně dohlížel na úvod soustředění v Portugalsku, nechyběl ani na úvodních duelech nejvyšší ligové soutěže.

Když na tiskové konferenci před startem jara Tvrdík avizoval, že je s Nezmarem domluvený, příznivce červenobílých nemystifikoval. Podle zdroje Sport.cz vystudovaný inženýr ekonomie a člen Klubu ligových kanonýrů Slavii neopustil. A v nejbližších měsících ani nemá podobný krok v plánu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slavie Praha Jan Nezmar, trenér Jindřich Trpišovský a vedoucí mužstva Stanislav Vlček během přípravného utkání s Ústím nad Labem.

„Honza se podílel na zimní obměně kádru. Vnímá odpovědnost za budování nového týmu. Současně však není tajemstvím, že stoprocentně spokojený s vnitřním nastavením klubu stále není," uvedl zdroj Sport.cz.

Je téměř jisté, že trenér Trpišovský bude v průběhu jara dál spoléhat na konzultace a pomoc muže, který jej pro velký fotbal objevil. Nezmar s vlastním nastavením nepochybně nehodlá opustit Slavii v situaci, kdy tým není v úplně komfortní situaci z hlediska herní stránky.

Úspěšný sportovní ředitel o odchodu ze Slavie uvažoval v minulosti několikrát. Nejprve kvůli třenicím s tehdejším generálním ředitelem Martinem Krobem, který musel vyklidit pozici na konci roku 2018.

Mezi novým realizačním týmem Slavie a Krobem docházelo k názorovým neshodám, podle zdrojů redakce měl Krob tendenci zasahovat do sportovního fungování prvního týmu Slavie. I po zisku double, který Slavia slavila po 77 letech, Nezmar neskrýval, že není v Edenu vše idylické.

Do budoucna je Nezmarovým přáním oprostit se od kancelářských povinností a diplomatických jednání vycházejících z pozice člena představenstva, touží po intenzivnějším zapojení do sportovního fungování zejména prvního týmu.

Reklama

Související témata: