Hlavní obsah

Liberec - Opava 4:0Dvě minuty a s Opavou byl konec. Opět řádil Kuchta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kuchta 1 : 0
30. Mara (penalta) 2 : 0
47. Kuchta 3 : 0
87. Malinský 4 : 0
Záznam online reportáže

Dva slepené góly během dvou minut, kiksy v obraně a Opava veze z Liberce prohru 0:4. Slovan se po zisku tří bodů tlačí do elitní šestky, navíc má odehráno o jeden odložený zápas méně. Stejně jako před čtrnácti dny proti Bohemians 1905 se dvakrát trefil Kuchta a jednou Mara. Skóre v závěru uzavřel Malinský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Pešek, autor druhého gólu Kamso Mara a Achmed Alibekov z Liberce se radují.

Článek
Fotogalerie

Hosté U Nisy nezačali špatně, ale doplatili na krátký blackout v první půli. Ve 27. minutě nejprve Mara v těžké pozici přes Texla z první přihrál krásným obloučkem Kuchtovi, který sám před Fendrichem míč posunul šajtlí k tyči. Za minutu vystihl nepřesnou zpětnou hlavičku Rychlého Pešek, opavský gólman však ještě stačil dobře zasáhnout. Ve stejné minutě ve vápně fauloval Rychlý Kuchtu a Mara oslavil svůj 50. start v nejvyšší soutěži proměněnou penaltou.

Po půlhodině hry tak vedl Liberec 2:0, přestože první velkou šanci si vypracovali Slezané. V 8. minutě na přihrávku Juřeny nedosáhl Dordič, který v zimní pauze přišel do Opavy právě z Liberce.

Jakékoliv naděje na bodový zisk pak hostům rapidně klesly hned po přestávce. Zavadil si nahrával s Fendrichem, jenže po druhé malé domů míč těsně před gólmanem skočil a brankář místo odkopu nešťastně namazal připravenému Kuchtovi, který střílel do prázdné.

Opava mohla snížit v 63. minutě, rána Rychlého skončila na břevně. Stejně tak o šest minut později pálil Baluta do tyče. Modrobílí si vypracovali i další šance, Fendrich je však vychytal. V závěru však Slezané darovali Liberci ještě čtvrtý zásah, když Rychlého, který byl jako poslední před gólmanem, obehrál Malinský a zvýšil na konečných 4:0.

Liberec zvítězil na jaře potřetí v řadě. A ve středu se může v tabulce posunout ještě výš, kdy hraje v Teplicích odložený zápas 23. kola.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - SFC Opava 4:0 (2:0)
Branky: 27. a 47. Kuchta, 30. Mara z pen., 87. Malinský. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hurych. ŽK: Chaluš, Baluta - Jursa, Schaffartzik. Diváci: 3891.
Liberec: Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Mara, Hromada (71. Kačaraba) - Malinský, Baluta, Pešek (61. Zeman) - Kuchta (52. Rondič). Trenér: Hoftych.
Opava: Fendrich - Hrabina (80. Sus), Rychlý, Hošek, Žídek - Zavadil, Mondek - Jursa, Texl (62. Schaffartzik), Dordič (46. Zapalač) - Juřena. Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: