Hlavní obsah

Divočina! Policie zadržela při pochodu sparťanů na derby dva fanoušky

Praha

Pochod fotbalových fanoušků Sparty na ligové derby se Slavií do Edenu se dnes odehrál v poklidu. Podle jeho účastníků byla účast menší než v předešlých letech. Člen policejního antikonfliktního týmu zpravodaji ČTK řekl, že fanoušků šlo v průvodu mezi 200 a 300. Policie dva z nich zadržela pro neuposlechnutí výzvy, řekla ČTK mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Policisté zasahují proti muži při pochodu fanoušků pražské fotbalové Sparty do Edenu na derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci vyrazili kolem 14:00 od stadionu Sparty na Letné ke stanici metra Hradčanská, odkud pokračovali pro ně vymezeným vlakem metra na Náměstí Míru a opět pěšky ke stadionu Slavie do Vršovic. "Konec pochodu. Policie během něho zajistila dvě osoby, které jsou podezřelé ze spáchání přestupku," uvedla pražská policie před 16:15 na twitteru.

Během cesty účastníci pochodu se sparťanskými šálami skandovali fanouškovské pokřiky. Vpředu nesli transparent s nápisem Sparta. Po cestě ulicemi je obklopovali policejní těžkooděnci a členové antikonfliktního týmu. Policisté je z auta varovali, aby se nezahalovali a nepoužívali pyrotechniku.

Pochod šel dnes po jiné trase, než bylo v minulých letech obvyklé. Sparťané dříve z Letné mířili pěšky na Václavské náměstí, odtud metrem na stanici Želivského a pak z kopce ke stadionu v Edenu.

Na bezpečnost a pořádek při pražském derby dnes dohlížejí stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie. Vypomáhají jim také pražští strážníci.

Reklama

Související témata: