Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy neměli proti Boleslavi kopat druhou penaltu

Praha

Fotbalisté Ostravy v pondělní dohrávce 24. kola první ligy neměli proti Mladé Boleslavi v 75. minutě zahrávat druhou penaltu. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR v situaci chybovali jak sudí Radek Dubravský, tak videorozhodčí Jan Machálek, který měl hlavnímu arbitrovi doporučit přezkoumání situace.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Boleslavi Jan Šeda dostává gól.

Článek

Dubravský v Ostravě chybně odpískal pokutový kop za souboj domácího Davida Buchty s Jaroslavem Zeleným. Patrizio Stronati však svou druhou penaltu neproměnil a Baník nakonec s Boleslaví prohrál 2:3. První pokutový kop ze 40. minuty byl podle komise v pořádku, Dubravský ho však měl odpískat rovnou, ne až na základě intervence VAR.

V nedělním utkání Liberec - Opava (4:0) rozhodčí Miroslav Zelinka nesprávně odpískal pokutový kop pro Slovan za souboj Jana Kuchty s hostujícím Adamem Rychlým. Místo toho měl Kuchta ve 28. minutě dostat žlutou kartu za simulování.

V závěru nedělního zápasu Teplice - Slovácko (0:0) udělal chybu rozhodčí Pavel Rejžek, když domácímu Aloisi Hyčkovi neudělil za úder do obličeje Milana Petržely rovnou červenou kartu, ale vyloučil ho po druhé žluté kartě.

V sobotním utkání Olomouce s Jabloncem (1:1) zaváhal ve 35. minutě rozhodčí Petr Hocek, který nejprve domácímu Pablu Gonzálezovi udělil pouze žlutou kartu. Až po přezkoumání situace na videu dostal španělský záložník správně červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti.

Podle komise byly v pořádku oba diskutované momenty ze sobotního duelu mezi Plzní a Českými Budějovicemi (1:0). Sudí Ondřej Pechanec po doporučení od videorozhodčího Ondřeje Berky správně odvolal vedoucí gól hostů z 56. minuty, protože na začátku akce Benjamin Čolič fauloval Jana Kovaříka. O nedovoleném zákroku měl Pechance informovat čtvrtý rozhodčí Karel Hanousek.

Regulérní byla i vítězná branka domácího Ondřeje Mihálika z nastavení. Přestože se předtím míč dotknul ruky plzeňského Davida Limberského, tak podle vysvětlení komise nešlo o porušení pravidel, protože plzeňský bek po doteku nevstřelil gól a nevytvořil přímo brankovou možnost, ale přihrával zpátky na vlastní polovinu.

V nedělním pražském derby mezi Slavií a Spartou (1:1) sudí Pavel Franěk po doporučení videorozhodčího Ondřeje Pechance správně neuznal první branku hostujícího Benjamina Tetteha z 58. minuty, protože jí předcházel faul ghanského útočníka na bránícího Ladislava Takácse.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice