Hlavní obsah

Fotbalové Dynamo rozváží v Budějovicích nákupy pro seniory

V boji proti pandemii nového typu koronaviru pomáhá i fotbalový klub z Českých Budějovic. Funkcionáři a zaměstnanci Dynama už zhruba 14 dní nakupují pro seniory a potřebné věci jim vozí domů. Z hráčů A-týmu se zapojil obránce Jiří Kladrubský.

Foto: www.dynamocb.cz

Fotbalisté Českých Budějovic. Ilustrační foto.

Článek

Nákupů a rozvozů se denně účastní až 15 lidí z jihočeského ligového klubu. Do supermarketů vyrážejí vedle Kladrubského také generální manažer Martin Vozábal, sportovní manažer akademie Petr Benát s manželkou, trenér rezervy Jaromír Plocek, kustod A-týmu Radomil Procházka, masér Jakub Vogl či bývalý hráč Dynama Roman Lengyel.

Klub se spojil s Nadačním fondem Jihočeské naděje, který na začátku pandemie zřídil linku pro seniory a chronicky nemocné. Od operátorů pak zástupci Dynama dostávají každý den žádosti se seznamy věcí, které jednotliví senioři a nemocní potřebují nakoupit.

Zástupci ligového nováčka vyřídili už několik stovek nákupů. "Ve chvíli, kdy pomoci můžeme, jsme považovali za samozřejmé, že něco takového uděláme," uvedl pro klubový web Vozábal.

Reklama