Hlavní obsah

Chtěl hrát za Liverpool, ale nakonec si ponechal nedoceněnou Slavii

Praha

Svého času hrával na playstationu každý den. Proto také právě záložník Lukáš Provod reprezentoval mistrovskou Slavii v esportové soutěži ve FIFA 20 mezi ligovými hráči, která vyplňuje nucenou pauzu. Lukáš Provod vypadl již ve skupině, ale nelituje. „Turnaj mě i přes špatné výsledky hodně bavil, protože to pro mě byla první zkušenost s esports,“ ujišťuje mladík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Lukáš Provod ze Slavie oslavuje trefu na 3:0 během utkání se Slováckem.

Článek

Není žádný profík, ale ani nováček.

„Dřív jsem hrál FIFA skoro každý den. Teď už na to i kvůli škole nemám tolik času a hraji ji jen výjimečně, což bylo na zápasech dost poznat," směje se Lukáš Provod v rozhovoru pro klubový web.

Při výběru týmu si ponechal sešívané barvy. Původní záměr však měl jiný.

„Nejprve jsem si myslel, že budu hrát za Liverpool, protože mi přijde v tomto ročníku FIFA asi nejsilnější. Když jsem se ale dozvěděl, že se turnaj bude hrát v režimu ALL85-rated, hned jsem měl jasno, že budu hrát za Slavii," vysvětluje.

Pro vyřazení ve skupině má alibi. Těžký los.

Ať si pustí zápas s Barcelonou...

„V turnaji jsem dostal těžkou skupinu - Lukáše Železníka z Opavy a Matouše Trmala ze Slovácka. Věděl jsem, že Lukáš hraje FIFA opravdu dobře a má i svůj vlastní esportový tým," poukazuje Provod.

„Po prvním zápase jsem si myslel, že budu moci být vůči klukům konkurenceschopný, když jsem s Lukášem dokázal remizovat. To jsem byl ale na omylu, protože Matouš byl snad ještě lepší než Lukáš a výsledky to jenom potvrzují," dodává slávista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod během debutu za Slavii.

Ve zbytku turnaje bude fandit oběma svým přemožitelům.

Jednu výtku ovšem Provod má. K ocenění slávistických hráčů ve FIFA.

„Myslím, že naživo to jde většině mnohem lépe. EA by se mělo podívat například na zápas s Barcelonou a všechny naše hráče výrazně zlepšit," doporučuje se smíchem.

Reklama

Související témata: