Hlavní obsah

Slávistický kanonýr Belaid: Rozhodně chci rozvlnit i sparťanskou síť

Již šest gólů letos v lize nastřílel a rozhodně se na tomto čísle zastavit nechce. Už vůbec ne před pondělním 268. derby na Spartě. Řeč je o slávistickém záložníkovi Tijani Belaidovi, jenž je spolu se svým spoluhráčem doslova postrachem pro defenzívu soupeře. Dohromady v osmi kolech nastříleli již třináct gólů! „Každý hráč chce skórovat v derby proti Spartě, ať už skóruje kdokoliv, hlavně, když vyhrajeme,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz tuniský reprezentant Belaid.

Článek

Co od 268. derby pražský „S“ očekáváte?

Bude to určitě těžký zápas. Sparta na tom teď není vůbec psychicky dobře a právě toto utkání je pro ní tím, ve kterém se může odrazit k lepším výkonům.

V tom jí určitě ale pomoct nyní nechcete…

To určitě ne. Rádi bychom navázali na naše dobré výsledky v lize a druhý poločas v Rumunsku proti Vaslui.

První půle v odvetě 1. kola Poháru UEFA na půdě Vasluii se vám vážně příliš nepovedla. Jednak jste inkasovali a zkomplikovali si tak cestu za postupem, ale ani dopředu jste nebyli moc nebezpeční…

No právě. Sice nešlo o věhlasného protivníka, v obou zápasech hrál ale velmi dobře. Trenér Jarolím nám v odvetě v poločase promluvil do duše. Abychom byli víc agresivnější a snažili se hrát bez tlaku.

Tak asi bude chtít nastoupit i proti Spartě, že?

Jednoznačně chceme uplatnit takovýto způsob hry i v pondělním derby. Pokud se nám podaří vstřelit rychlou branku, bude to pro nás určitě lehčí, ale budeme muset samozřejmě uzpůsobit taktiku vývoji hry.

Za svoje působení ve Slavii jste už proti letenskému týmu nastoupil dvakrát. Dá se říct, že už jste si o největším rivalovi vašeho týmu dokázal udělat obrázek?

Sparta je bezesporu významný tým. Může vyhrát jakýkoliv zápas, má ve svém kádru skvělé hráče, kteří jsou ostřílení ze zahraničních lig, nebo jsou dokonce v kádru reprezentace. Ať už jde o útočníka Slepičku nebo zkušeného Řepku.

Když jsme u Tomáše Řepky, tomu dělá dobře, když z něho má soupeř strach. Vy máte?

O strach nejde. Má toho už hodně za sebou, vím že je tvrdý, ale to jsme i my.

Vy osobně jste ale na hřiště proto, abyste spíše než obranu podporovali útok. Navíc se vám daří i střelecky. Určitě byste rád své konto rozšířil i v pondělním duelu…

Každý hráč chce skórovat v derby proti Spartě. Nakonec bude ale jedno, kdo tu branku vsítí. Hlavně, když vyhrajeme.

Reklama