Hlavní obsah

Kladno - Budějovice 0:0Jihočeši natáhli šňůru už na pět zápasů bez prohry

KLADNO

Pátý zápas bez prohry pod trenérem Tobiášem si připsali fotbalisté Českých Budějovic, protože Kladno nedokázalo potrestat žalostnou obranu hostů. „Na šance jsme vyhráli, ale to je k ničemu. Remíza je pro nás zklamání,“ posteskl si Martin Hřídel, trenér Kladna.

Článek

V první půli dominovalo Kladno, které nastoupilo s Herzánem naposledy působícím v italské La Spezii. Hostům chyběl pohyb, v ofenzivě byli neškodní a v defenzivě hořeli. Agresivita, důraz a nasazení Středočechů stavěla hosty do role týmu horšího o dvě třídy. „Do přestávky jsme Kladno nestíhali. Předčilo nás ve všem,“ přiznával Pavel Tobiáš, trenér Českých Budějovic.

K pokoření Kučery byl blízko Jurkič: ve 22. min. ránu levačkou z přímého kopu zastavila tyč. O šest minut později po průniku Zoubeleho zprava nastřelil po přihrávce na penaltu Procházka také tyč. A když Jihočeši zmatek v pokutovém území završili Hílkovým odkopem do zad spoluhráče a míče se zmocnil Šilhán, byla mu branka pro ránu z osmi metrů malá.

Hned po obrátce mohl zoufalství Jihočeské obrany ztrestat Zoubele, ale napálil jen Kučeru a nevyužitou šancí jakoby vyčerpal kladenské ofenzivní pokusy. Domácí se v následujících minutách utápěli v dlouhých nákopech, a protože většinu soubojů prohrávali, do šancí se nedostali. „O přestávce jsme si vše vyříkali a pečlivě bránili,“ chválil svěřence Tobiáš.

Hosté naopak po hodině zpřesnili hru, přidali na pohybu, ale před domácí šestnáctkou jim chyběl klid. A když už Leština podařeným lobem za obranu našel Svátka, napálil útočník Budějovic jen Pavlíka. A po přímém kopu Šímy zase Homoláč hlavičkoval jen do tyčky.

V posledních deseti minutách Kladno přitlačilo Jihočechy k jejich brance, jenže se až příliš potýkalo s nepřesností. A když už se Procházka do dobré střelecké pozice dostal, branku minul a Zoubeleho ránu po narážečce s Herzánem vytlačil Kučera konečky prstů na roh.

„Naší hře hodně pomohli Herzán i Smutný. První z nich ukázal, že pro nás bude posilou. Jeho kvalita je nesporná. S přibývajícími tréninky nám určitě pomůže ještě více,“ přemítal Hřídel.

Kladno-České Budějovice 0:0
Rozhodčí Kocián, žluté karty: Homoláč (ČB), 2015 diváků.
Kladno: Pavlík - Procházka, Beneš, Killar, Jurkič - Smutný, Strnad, Herzán, Cigánek - Zoubele, Šilhán (67. Zachariáš).
České Budějovice: Kučera - Laurinc, Horejš, Hunal, Leština - Benát (90. Stráský), Homoláč, Hílek, Šíma - Sedláček, Svátek (87. Mezlík).

Reklama

Související témata: