Hlavní obsah

Jablonec - Brno 2:0Brněnskou neporazitelnost na hřištích soupeřů ukončil Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Valenta 1 : 0
61. Michálek 2 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Brna přišli v 9. kole první ligy o neporazitelnost na hřištích soupeřů. První porážku venku jim připravil Jablonec, který doma zvítězil 2:0 a přeskočil svého nedělního soupeře v tabulce. Rozhodnutí přišlo krátce po změně stran, kdy se nejprve po pěkné kombinace trefil Valenta a za chvíli přidal druhý gól utěšeným volejem Michálek.

Článek

První poločas nabídl především boj, v němž nezbyl prostor na větší šance. Jablonečtí toužili napravit propadák z Českých Budějovic a znovu se pokusili vytasit osvědčenou zbraň z předchozích duelů - ostrý nástup. Brno však pečlivě bránilo a domácí pustilo do jediné vážnější možnosti. Ve 13. minutě pálil těsně nad Žofčák.

Po půlhodině nabouralo hostujícímu trenérovi Uličnému plány Kalivodovo zranění, po němž musel brněnský středopolař přepustit místo Oklešťkovi. I tak se Moravané v závěru poločasu trochu zvedli. O nebezpečí se staral především Baláž, který ve 34. minutě využil Homolova zaváhání, ale z nadějné pozice pálil jen do brankáře Špita.

Velký nápor po příchodu z kabin

Po příchodu z kabin spustili Severočeši velký nápor. Ve 47. minutě unikl Hesek a div že si jeho centr nesrazil do sítě brněnský lídr Trousil. Za sedm minut se už domácí radovali: dvorní jablonecký asistent Žofčák vymyslel další ze svých skvělých přihrávek a Valentovo chladnokrevné zakončení k tyči nemohlo být přesnější.

Brno se okamžitě snažilo kontrovat, ovšem z krátkého tlaku okolo domácího pokutového území vytěžilo jen slabou Heinzovu střelu. Na nové brněnské posile byla vidět značná nerozehranost, premiéra v základní sestavě jednatřicetiletému útočníkovi příliš nevyšla.

Chabá dvoutisícová návštěva se dočkala sladké odměny po hodině hry. Jablonecký roh odvrátil Trousil jen k Michálkovi, který se za vápnem do vysokého míče položil a úchvatnou střelou vymetl šibenici. Vzápětí trefil Baláž z úhlu jen Špitovu náruč a na víc už se Brno nezmohlo. Naopak ještě mohlo inkasovat. Hesek však pálil v 66. minutě těsně nad a další z Michálkových pokusů se přes houštinu těl k Lejsalovi vůbec nedostal.

Severočechy to ale nemuselo mrzet. V závěru si výhru v klidu pohlídali a udrželi si letošní domácí neporazitelnost. Naopak Brno venku poprvé padlo a kouči Uličnému pořádně zhořkla oslava jubilejního 400. utkání na prvoligové trenérské lavičce.

FK Baumit Jablonec - 1. FC Brno 2:0 (0:0)
Branky: 54. Valenta, 61. Michálek. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Hojsík. ŽK: Michálek - Trousil, Polách, Střeštík. Diváci: 2120.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Homola, Hamouz - Michálek (87. Hloušek), Pavlík, Valenta (80. Klapka), Žofčák - Hesek, Lafata (90. Kocourek). Trenér: Komňacký.
Brno: Lejsal - Kuncl (78. Borák), Švejnoha, Trousil, Čoupek - Kalivoda (29. Okleštěk), Mareček, Polách, Střeštík - Baláž, Heinz. Trenér: Uličný.

Reklama