Hlavní obsah

Trenér Šilhavý v Plzni skončil a může se věnovat výhradně nároďáku

Výhradně už jen české fotbalové reprezentaci se může od pondělního podvečera věnovat trenér Jaroslav Šilhavý. Na ligové lavičce Viktorie Plzeň po devátém kole předčasně skončil. „Rozhodli jsme se odvolat nejen jeho, ale i asistenta Václava Kotala,“ informoval Sport.cz šéf fotbalové Plzně Alois Šádek. Šilhavý je již čtvrtým odvolaným koučem v probíhající sezóně.

Článek

Po sobotní ligové prohře ve Zlíně dostali hráči i trenéři třistatisícovou pokutu, kterou jim klubová generalita podmíněně uložila už po domácí blamáži s ostravským Baníkem. Jen u finančního flastru ale nezůstalo. „Představenstvo se po pondělním jednání rozhodlo odvolat jak trenéra Jaroslava Šilhavého, tak i jeho asistenta Václava Kotala,“ prozradil pro Sport.cz první muž fotbalové Plzně Adolf Šádek.

O důvodech ani nemusel mluvit. „Neuspokojivé výsledky, k tomu navrch předváděná hra, to všechno jsou příčiny, proč jsme se rozhodli řešit situaci radikálně,“ nechal se slyšet pro Sport.cz, který s informací o Šilhavého plzeňském konci přišel jako první.

„Před sezónou jsme měli úplně jiné ambice. Mužstvo jsme vydatně posílili, přivedli zkušené hráče Horvátha a Poštulku, rozšířili kádr, neboť jsme plánovali útok na účast v evropských pohárech. Místo toho se teď strachujeme o ligovou záchranu a i na hřiště posledního Zlína jedeme s obavami,“ přiznal plzeňský ředitel a předseda představenstva v jedné osobě Alois Šádek, že klubové vedení je s dosavadním účinkováním mužstva v podzimní lize krajně nespokojeno.

„A to je ještě slabé slovo. Vždyť po všech nákupech a posilování máme na kontě pouhých osm bodů,“ potvrdil Šádek.

Nový trenér do středy 

Vedením plzeňského mužstva je pro nejbližší dny pověřen druhý asistent Karel Krejčí. „Do středy bychom chtěli mít jasno, kdo povede mužstvo po Jaroslavu Šilhavém. Intenzivně jednáme,“ nechal se slyšet plzeňský boss, konkrétní jména však uvést nechtěl.

„Stačí si napsat na papír jména trenérů, kteří jsou momentálně volní a každému musí být jasné, s kým jednáme,“ pravil diplomaticky, aniž by mínil spekulovat nad Pavlem Vrbou, Zdeňkem Šťastným a dalšími kouči, o nichž se v kuloárech mluví.

Odvolání Šilhavého je čtvrtou trenérskou rošádou během devíti ligových kol. Kvůli špatným výsledkům už přišel o místo Jan Kmoch v Českých Budějovicích, Stanislav Griga ve Viktorii Žižkov a Josefa Mazura ve Zlíně.

Reklama

Související témata: