Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 5:4Bláznivý zápas s devíti góly bavil Bazaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kincl 0 : 1
14. Macháček 0 : 2
37. Lička 1 : 2
40. Otepka (penalta) 2 : 2
44. Lička 3 : 2
48. Střihavka 4 : 2
53. Galbavý (penalta) 4 : 3
73. Střihavka 5 : 3
89. Fenyk 5 : 4

OSTRAVA

Bláznivý zápas s krásnými góly, ale i hodně lacinými, se skvělými akcemi i těžko pochopitelnými chybami viděly Bazaly. Začátek vyrazil dech všem. V 15. minutě vedli Bohemians na Bazalech 2:0. Nejprve Kincl zdařile hlavičkoval přes Neuwirtha volný kop Grznára a pak Macháček ranou téměř ze 30 metrů zaskočil gólmana Vaška. Míč mu proletěl do sítě přes ruce.

Článek

Všechno to byla odměna za odvážnou hru hostů. Už před první brankou předvedl dva zdařilé útoky Jeslínek. Bohemians se na Bazalech chovali přesně opačně, než se předpokládalo. Nezahustili prostor před svoji brankou, ale byli aktivní, útočili a baníkovci se nestačili divit co se to s nimi děje.

Ještě jednou mohli hosté jásat. Ve 31. minutě se před Vaškem ocitl Jablonský, ale strážce branky Baníku pádem pod jeho nohy na dvakrát nebezpečí odvrátil.

V poslední čtvrthodině první půle se před brankou Boheminas přehnal hurikán „SK Slezská“ a otočil výsledek. Během sedmi minut padly tři góly. Nejprve centr Marka od brankové čáry u značky penalty našel kopačky Ličky, který střelou od tyče do sítě nechytatelně překonal brankáře Belaně. „To byl pro nás nejdůležitější moment. Ta branka nám velice pomohla,“ komentoval trenér Karel Večeřa.

Záhy opět centr Marka ze stejného místa sedl Otepkovi, jenž v boji o míč s Kinclem padl a sám Otepka s přehledem proměnil pokutový kop.

Nejkrásnější branka se urodila ve 44. minutě. Otepka na pravé straně obešel Jablonského, odcentroval do vápna a Lička střihnul nůžkami, což vyneslo gól, o němž se bude dlouho mluvit. Paráda. „Byli jsme pod obrovským tlakem. Abychom v Ostravě bodovali, museli bychom do půle udržet vedení 2:0,“ pověděl trenér hostů Luboš Urban.

Jen co se týmy vrátily ze šatny po přestávce, dlouhý centr Marka našel Střihavku na hranici velkého vápna. Belaň z branky nevhodně vyběhl a ostravskému útočníkovi stačilo balón je lehce trknout, aby doskákal do prázdné branky. „Trnul jsem, že jej stihne obránce odkopnout, ale naštěstí to nedokázal,“ pravil David Střihavka.

Večeřa brankáře Vaška nezatracoval

Rozhodnuto ale nebylo. Zanedlouho totiž Marek fauloval Macháčka a nařízený pokutový kop Galbavý proměnil. Bohemians znovu žili v naději na bod. Ta pohasla v 73. minutě, když Střihavka opakovanou ranou prostřelil Belaně. A měl další šance, byl blizoučko hattricku. Nejblíže v 85. minutě. „Střílel jsem k levé tyči a brankář to skvěle chytil. byl to parádní zákrok,“ uznal Střihavka.

Ještě jednou se baníkovci drželi za hlavy. To když v 89. minutě z dobrých 25 metrů napřáhl Fenyk, míč letěl těsně nad trávníkem a Vašek jej neuvěřitelně pustil do branky. Druhá hrubka domácího gólmana v utkání. „Věřím, že si vybral slabší chvíle v tomto utkání, které jsme vyhráli. Mnohokrát pomohl spoluhráčům, když udržel čisté konto, tentokrát pomohli oni jemu,“ reagoval trenér Večeřa.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 5:4 (3:2)
Branky: 37. a 44. Lička, 48. a 73. Střihavka, 40. Otepka z pen. - 8. Kincl, 14. Macháček, 53. Galbavý z pen., 89. Fenyk. Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Drastik. ŽK: Marek - Fenyk, Kincl, Macháček. Diváci: 6046.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola (74. Wojnar) - Střihavka, Lička (79. Zeher). Trenér: Večeřa.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Obermajer, Horáček, Grznár (80. Kropík) - Demeter, Fenyk - Jeslínek, Galbavý (53. Ibe), Jablonský (64. Vošahlík) - Kincl. Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: