Hlavní obsah

Jarda Kužel nečekanou hvězdou Sparty! Síň slávy se při derby otřásala

Síň slávy českého fotbalu se nejednou otřásala v základech. FAČR ji zapůjčila nesmiřitelným rivalům jako neutrální půdu k velkému virtuálnímu duelu. Historicky nejvyšší návštěva 50 105 diváků na derby v roce 1965 ostatně přišla právě na Strahov. A přestože se v neděli pro charitu hrála jen FIFA 20, emocí bylo plno. Vyhrát chtěli všichni, i když prioritou byla dobrá věc a výtěžek pro zdravotní sestřičky. Sparta vyhrála 6:2 na zápasy.

Foto: sparta.cz

David Novotný alias Jarda Kužel ve virtuálním derby zazářil!

Článek
Fotogalerie

Gamepady se ocitly v ohrožení. Emotivnější hráči drandili u monitoru na kolečkových židlích, křičeli, góly slavili divokými tanci nebo mávali rouškou místo šály.

„Přece si neopotím Rooneyho," pronesl houslický Jarda Kužel v seriálu Okresním přebor a jeho hláška zlidověla.

Během virtuálního derby došlo k významné chvíli. Herec David Novotný si v poctivé přípravě na duel s Vojtěchem Kotkem památný dres Manchesteru United konečně propotil.

„Dres Sparty, který mi přinesli, je moc malý. Bylo by hned znát, jak dobře jsem se během koronaviru měl... Musel jsem si narychlo vzít Rooňáka," usmíval se Novotný. Na zápas si ovšem vzal černé tričko a sparťanský dres si ovázal přes obličej místo roušky.

Právě Novotný se ukázal být velkým trumfem rudých. Byť svou nominaci z přemíry odpovědnosti k derby napoprvé odmítl a kývl až na druhý pokus, porazil svého hereckého kolegu jasně 6:1.

„Jasně se ukázalo, že David trénoval," stěžoval si naoko Kotek. „Já jsem odkojený FIFA 08, za dvanáct let se přece jen dost změnilo," dodával.

„Nasadil jsem do sestavy své dobré kamarády ze Sparty, kteří za mnou chodí do divadla a já zase na jejich zápasy. A musím poděkovat svému synovi Pepíčkovi, osmiletému trenérovi," prozradil houslický Kužel tajemství úspěchu.

Štáfek se pomstil za debakl

Nejhlučnější dvojicí ve studiu vytvořili další borci z kategorie exkluzivní fanoušci. Sparťan Jakub Štáfek a slávista Ben Cristovao, kteří se věnují bojovým sportům.

Štáfek známý jako Julius Lavický je jako fotbalista registrovaný ve Vyšehradu a na podzim za něj na pár minut nastoupil, když druholigový tým v poháru podlehl mistrovské Slavii vysoko 0:8.

Teď se Lavi pomstil, taktickým výkonem zvítězil 1:0.

„Nejsem žádný expert na playstation, spíš fanoušek Slavie. Ostudu jsem snad neudělal a o deset gólů neprohrál," chlácholil se Cristovao.

„Konečně jsem se dočkal a zahrál si derby za Spartu! Poslední derby se Slavií nebyla moc šťastná, tak jsem rád, že jsem to dnes trochu změnil," liboval si Štáfek.

Záznam virtuálního derby Sparta - Slavia:

Reklama

Související témata:
Ben Cristovao