Hlavní obsah

Chovanec po výhře nad Příbramí: Nervozita nás provázela po celý zápas

PRAHA

Fotbalový trenér pražské Sparty Jozef Chovanec napodruhé v roli hlavního kouče uspěl a dovedl svůj celek k prvnímu ligovému vítězství po dlouhých čtyřech zápasech. Jeho svěřenci v sobotním utkání 11. kola porazili Příbram 3:0. „Museli jsme se soupeři vyrovnat v důrazu a nasazení, jinak bychom tento zápas nevyhráli,“ věděl dobře i po jednoznačném výsledku Chovanec.

Článek

Chovanec vystřídal na pozici hlavního trenéra Sparty Vítězslava Lavičku během reprezentační přestávky a od té doby stihl s letenským týmem jen jeden zápas. V Plzni jeho svěřenci remizovali 1:1. „Tentokrát jsme byli důraznější a odvážnější. V Plzni jsme ani tolikrát branku neohrozili. Naopak na nynějším domácím zápase všichni očekávali, že Příbram přejedeme. Nebylo to ovšem tak jednoduché utkání, jak by se mohlo zdát,“ řekl na přímý dotaz Sport.cz Chovanec.

Jak přiznal kouč letenského celku, ani v sobotu proti Příbrami to nebyla žádná sláva. Středočeši svého soupeře hodně trápili, z gólů se ovšem radovali jen domácí. „Nedařila se nám kombinace, byli jsme hodně nervózní, provázelo nás to po celý zápas,“ uvědomoval si i přes vysokou výhru bývalý dlouholetý hráč a současný trenér Sparty.

„Samozřejmě byly k vidění i pěkné akce, jsem rád, že všichni hráči hráli na doraz, i když se některým z nich příliš nedařilo,“ uvědomoval si Chovanec, který do zápasu postavil vedle velkého počtu mladíků také Huška na pozici stopera. „Luboš Hušek je kvalitní defenzivní fotbalista, který dokáže odehrát dobrý zápas ve středu obrany,“ řekl na adresu svého svěřence letenský kouč.

Chovanec do hry postavil na posledních pět minut i mladíčka Václava Kadlec, jenž do Sparty přišel v létě z Bohemians 1905 a proti Příbrami si v sobotu odbyl svůj ligový debut. „Na jeho trvalém působení v seniorském týmu pracujeme už od jeho příchodu,“ řekl sparťanský trenér. A jestli by šestnáctiletého útočníka postavil na hřiště, i kdyby o výsledku rozhodnuto nebylo? „Proč ne?“ odpověděl Chovanec na dotaz novinářům.

Reklama

Související témata: