Hlavní obsah

Největší nebezpečí? Soupeřova silná ofenziva, shodli se Svěrkoš a Berger

OSTRAVA

Zajímavou podívanou slibuje pondělní dohrávka 12. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Ostravou a Spartou. Hvězdy obou celků - Václav Svěrkoš z Baníku a Patrik Berger ze Sparty - se shodly, že největším nebezpečím bude útočná síla protivníka.

Článek

V čem vám hrozí od soupeře největší nebezpečí?

Svěrkoš: Od dvojice útočníků Kulič–Slepička. Představují ohromnou sílu, jsou nebezpeční. Každé naše zaváhání se proto může krutě vymstít.

Berger: Ostrava má vynikající ofenzivu, dává hodně branek a v posledních týdnech se jim i výsledkově daří. Navíc v utkání proti nám je přijde na Bazaly podpořit hodně diváků.

Čím naopak chcete překvapit vy?

Svěrkoš: Něco chystáme, to je jasné. Ale mluvit o tom nemohu. To by byla přece zrada.

Berger: Po pohárovém utkání s Bohemians jsme se chystali již pouze na Baník. Představu máme. Jak je silný v ofenzivě, tak se dají najít okénka v obraně...

Co může tenhle zápas naznačit z hlediska ligy?

Svěrkoš: Oba kluby mají v letošním ročníku ty nejvyšší cíle, ale zatím se jim nedaří tak, jak si představovaly. Vzájemné utkání je dobrou příležitostí svoji pozici vylepšit. My budeme doma a na Bazalech ztrácet nesmíme.

Berger: Je to důležitý zápas. Baník má jen ty nejvyšší ambice, my na druhou stranu již nechceme více ztrácet. Bude to pro oba týmy důležitý duel.

V čem vidíte největší přednosti protějšku v rozhovoru?

Svěrkoš: Patrik je skvělý fotbalista. Zdobí ho vynikající levačka. Takovou má v lize málokterý hráč, možná žádný. Je to vůdčí typ, osobnost s bohatými zkušenostmi. A ještě něco. Patrik byl dlouho zraněný a je mi jasné, že nyní má obrovskou chuť hrát, střílet góly, bavit diváky i sebe, pomáhat svému týmu.

Berger: Vašek je mladý a talentovaný útočník, dokázal to v Baníku i v reprezentaci. Ostrava na jeho gólovou potenci spoléhá a my si na něj budeme muset dát velký pozor. Na druhou stranu, ofenziva Baníku nestojí jen na jednom jménu, mají velkou sílu jako celek.

Reklama

Související témata: