Hlavní obsah

Ta facka už musela přijít, uznal Papadopulos

LIBEREC

Poklidný závěr zápasu? To v Mladé Boleslavi neznají. I zdánlivě vyhraný duel si dokáží hráči druhého celku tabulky pořádně zkomplikovat. „Na lavičce všichni trpíme, i když jsme ve vedení,“ přiznal kouč Středočechů Pavel Hapal.

Článek

Naposledy trnul v neděli večer. Vedení 3:1 na stadiónu Liberce a herní převaha se během necelých dvou minut změnily ve vyrovnané skóre 3:3. „Jsem frustrovaný. Jestli chceme honit Slavii v čele ligy, nemůžeme takový zápas ztratit,“ hořekoval mladoboleslavský forvard Michal Papadopulos.

Podruhé si zahrávali

Blízko podobnému kolapsu byl jeho tým už o dva týdny dříve v Teplicích, kdy se po vedení 3:0 v závěru bál alespoň o jednogólovou výhru. „Taky jsem si na to vzpomněl. Asi už ta facka musela přijít, když jsme si podruhé takhle zahrávali. To se nám nesmí stávat,“ zlobil se útočník. Slabou útěchou mu bylo, že narozdíl od obou pražských „S“ vybojovala Boleslav pod Ještědem aspoň bod. „Před zápasem bych ho bral, po něm mě štve,“ ulevil si.

Odlišně se na dělbu bodů dívali Severočeši. „Je to pro nás takové malé vítězství,“ uznal autor druhé branky Tomáš Frejlach. „Za stavu 1:3 už jsem moc nevěřil, že ještě aspoň bod získáme,“ přiznával Theodor Gebre Selassie, jenž na gól svého spoluhráče navázal srovnáním hned o minutu později.

Trenéři se přeli

Šestigólová podívaná, to je pro české diváky nezvykle vysoká porce branek. Přesto se oba trenéři nemohli shodnout, zda nedělní večerní duel byl atraktivní bitvou. „Byl to průměrný zápas se spoustou nepřesností na obou stranách,“ tvrdil mladoboleslavský Pavel Hapal.

Ladislav Škorpil byl jiného názoru: „Kdyby byly takové zápasy všechny, lidí by na ligu chodilo víc,“ oponoval liberecký stratég. Když si Hapal trval na svém, že góly padaly především po defenzivních hrubkách a ztrátách míče, Škorpil debatu uzavřel s úsměvem: „Rozdíl je možná v tom, že my už jsme na ty ztráty zvyklí, kdežto ty ne.“

Reklama

Související témata: