Hlavní obsah

Olomouc - Prostějov 0:4Sigma první přátelák nezvládla, vyhořela s druholigovým týmem

Petr MarekSport.czPrávo

Hořkou pilulku v podobě porážky 0:4 od druholigového Prostějova museli spolknout hned v prvním přátelském utkání v „době pandemie" fotbalisté olomoucké Sigmy. Ta kupila chyby v rozehrávce a toho živější domácí dokázali využít. Hrálo se bez veřejnosti a také novinářů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Radoslav Látal nemohl být s výkonem svého týmu spokojen (archivní foto)

Článek

Olomoucký trenér Radoslav Látal pochopitelně s počínáním svých svěřenců spokojen nebyl, ale ani je nezatracoval.

„Utkání se nám nepodařilo. Chtěli jsme hlavně vidět, jak budou hráči po dvouměsíční pauze v zápase pracovat, proto jsme dali šanci téměř všem. Vidět na nich byly náročné tréninky, které jsme jim v posledních dnech dávali. To však náš výkon neomlouvá. Nesplnili jsme, co jsme si naplánovali. Nechceme ale hned z prvního duelu vyvozovat nějaké ukvapené závěry. V sobotu proti Brnu musíme předvést naprosto odlišný výkon," řekl na klubové webu kormidelník Sigmy.

Prosadit se za Olomouc nedokázal ani kanonýr Lukáš Juliš. „Měl jsem dvě jasné šance, které jsem neproměnil. V obou případech ještě dorážel Chytil, ale ani jemu se to nepodařilo. Prostějov hrál fakt dobře. Nic se neděje. Jedeme dál. Hlavně, že už můžeme hrát," tvrdil Juliš.

Další přípravná utkání hrají Hanáci v sobotu, kdy je ve dvou zápasech prověří Zbrojovka Brno. Také tato utkání budou fanouškům na základě nařízení státních orgánů uzavřeny.

Reklama

Související témata: