Hlavní obsah

Plzeň oslavila návrat na hřiště sedmi góly. Představila i posily ze Žiliny!

Praha

Fotbalisté Plzně po více než dvou měsících nastoupili k zápasu. V tréninkovém areálu v Luční ulici si ve dvou přípravných duelech s chutí zastříleli: nejprve porazili 3:1 pražskou Duklu, následně zvítězili 4:0 nad Příbramí.

Foto: FCVP

Fotbalisté Plzně slaví jeden ze čtyř gólů do sítě Příbrami v přípravném utkání.

Článek

Proti Dukle otevřel skóre zkraje zápasu Bucha, na kterého dvěma zásahy navázal Čermák. Za hosty korigoval Holík. „Jsme rádi, že se začalo hrát. Cítil jsem se dobře a za dva góly jsem samozřejmě rád. Teď to budeme muset ještě poladit, abychom byli dobře připraveni na ligu. Samozřejmě tam dnes byli vidět ještě nějaké chyby. Zprávu o startu ligy jsme přijali s nadšením. Neznám hráče, který by nechtěl hrát. Moc se těšíme," citoval klubový Aleše Čermáka.

Ještě o jeden gól navíc vstřelila Plzeň Příbrami, kterou trénuje ikona Západočechů Pavel Horváth. Hned v 11. minutě se pohotově trefil Pernica, poté se dvakrát prosadil Chorý. Jednoznačnou výhru Viktorie pečetil Kepl. Premiéru ve viktoriánském dresu si v základní sestavě odbyl Iván Díaz, ve druhé půli se na hřišti dostaly i čerstvé posily ze Žiliny: záložník Káčer a stoper Kaša.

„Zaprvé bych zdůraznil, že jsem se strašně těšili! Hecujeme se na tréninku, ale zápas je něco jiného. A myslím, že jsme hráli dominantně, dávali góly, plnili trenérovy pokyny. Takže musíme být spokojeni. Cítil jsem se dobře, góly mi udělaly radost. Ale je na čem pracovat, posledních deset minut jsem trochu už tahal nohy," prohlásil útočník Tomáš Chorý.

Reklama

Související témata: