Hlavní obsah

Dvě výhry, sedm gólů. Guľa si pochvaloval výkony Plzně, těší se už na ligu

Plzeň

Po dvou měsících koučoval svůj tým. Trenér fotbalové Plzně Adrian Guľa si obě středeční výhry (3:1 nad Duklou, 4:0 nad Příbramí) pochvaloval. „Potěšila nás možnost sehrát tato utkání. Ukázalo se, že tréninkový proces je jedna věc, a zápasová zátěž věc druhá," uvedl slovenský kouč v rozhovoru pro klubový web.

Foto: FCVP

Trenér Plzně Adrian Guľa po dvou měsících koučoval svůj tým.

Článek

Co vám zápasy ukázaly?

Proti Dukle jsme měli dobrý vstup, byli jsme rychlí, aktivní. Pak došlo k lehkému snížení tempa hry, což se však dalo očekávat vzhledem k tomu, jak jsme trénovali. Doposud jsme totiž nehráli jedenáct na jedenáct na celém hřišti. Po přestávce tam z naší strany byly dobré úseky, ale i soupeř nám ukázal nějaká okénka. Jsem rád, že jsme celý zápas zvládli bez zranění, hráli jsme po dlouhé době.

A duel s Příbramí?

Na začátku jsme byli produktivní. Využívali jsme prostory, hráli jsme rychle, přenášeli hru. A měli jsme střelecky disponovaného Tomáše Chorého, který dal dva góly. V důležité části zápasu udělal ten rozdíl. Potřebovali jsme udržet, a ještě stupňovat tempo, soupeř byl ovšem kolem sedmdesáté minuty poměrně aktivní. I za tento zápas jsem rád, fyzicky to z naší strany bylo dobré, byla tam i dostatečná energie.

Máte velkou motivaci pro ligový restart?

Především jsme rádi za rozhodnutí, že se bude hrát. Máme teď vizi, na co se připravovat. Po dlouhé době jsme byli plni očekávání, jak bude tým vypadat na hřišti, jak mu to sedne. Existovala spousta otazníků. Z obou zápasů jsme dostali spoustu potřebných informací. Už se moc těšíme na ligu!

Reklama

Související témata: