Hlavní obsah

Větší riziko pro všechny. Sparta sčítá padlé ještě před restartem

Praha

Zvládnou fotbalisté po dlouhé pauze odehrát zbytek sezony ve zdraví? Jedna ze zásadních otázek, jež nahuštěný ligový program provázejí. Třeba Sparta má smůlu ještě před restartem. Přípravný dvojzápas s Jihlavou zaplatil zraněním Graiciar, s Duklou zase Lischka. „Riziko bude větší,“ uvědomuje si Libor Kozák, útočník se zkušenostmi z Itálie a Anglie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Libor Kozák a Guélor Kanga oslavují gól během utkání s Karvinou.

Článek

Cítí se na hřišti lépe, nabírají zápasové tempo. Termínově nabité anglické týdny se ovšem kvapem blíží.

„Náročné to bude, vše je o rehabilitaci a odpočinku po utkání, protože čas mezi zápasy bude hodně krátký. Musí se pak péčí o tělo strávit více času, ale dá se takhle hrát," ujišťuje zkušený Libor Kozák v rozhovoru pro klubovou televizi.

Dvě zranění jsou možná daní za dlouhý čas, kdy se hráči mohli připravovat pouze individuálně.

„Může být... Zranění jsou i v běžné sezoně, není to jen tím, ale samozřejmě pro tělo a svaly to bude mnohem větší nápor. A tím pádem i větší riziko," poukazuje Kozák.

„Souboje k fotbalu patří. Není rozdíl, jestli jde o trénink, zápas nebo Ligu mistrů... Hráči jdou naplno i do tréninku. Tam si zranění kontrolovat jde, ale jinak je potřeba jít na sto procent," přidává se stoper Lukáš Štetina.

Všichni jsou nažhavení

Dlouhý herní výpadek hráči samozřejmě cítí. „Běhat v parku a herní tempo je přece jen něco jiného. Ale na začátek to bylo dobré," hodnotí první zápasy Štetina.

„Nabíráme zápasové tempo, začíná mít parametry. Pořád dost chybí, ale ještě máme čas, bude další zápas před Plzní, určitě formu doladíme," směřuje Kozák k atraktivnímu duelu s Viktorií.

Štetina ujišťuje, že každý už se na soutěžní utkání těší. „Všichni jsme nažhavení a chceme zapadnout do zápasového režimu, protože trénování bez zápasů je o ničem..."

Slovenský internacionál vstřelil gól Dukle, kde pořád ještě zná spoustu hráčů.

„Pětileté působení v Dukle pro mě bylo poučné a cítil jsem se tam dobře. Vzpomínám na ni jen v dobrém a zpětná vazba od kluků je také pozitivní, takže nemám proč na klub zanevřít," usmívá se Štetina.

Reklama

Související témata: