Hlavní obsah

Ivan Hašek zvažuje kandidaturu na předsedu ČMFS

Český fotbalový internacionál a trenér klubu Al Ahlí ze Spojených Arabských Emirátů Ivan Hašek zvažuje opětovnou kandidaturu na předsedu Českomoravského fotbalového svazu. Haška zlákala velká podpora v jednotlivých výborech fotbalových okresů, kterou mu osobně přijeli do Dubaje prezentovat předseda jabloneckého okresního svazu Ladislav Čičmanec a předseda Řídící komise pro Moravu Dalibor Kučera.

Článek

„Výsledek jednání, které jsme připravovali několik týdnů a konzultovali s fotbalovým hnutím v Čechách i na Moravě, je pro nás úspěšný a důležitý,“ řekl pro aktuálně.cz Kučera poté, co se vrátil ze schůzky s Haškem.

„Během jediného týdne ze 48 klubů MSFL a moravských divizí vyjádřilo podporu Ivanu Haškovi 34 z nich. K tomu se přidalo plných 21 okresů z celkových 25 na Moravě,“ upřesnil Kučera. Právě tato čísla zviklala Haška, jenž se jako kandidát po minulé volbě předsedy ČMFS v roce 2005 rozešel ve zlém. Zvolen byl nakonec na třetí pokus Pavel Mokrý.

„Ještě před časem jsem byl přesvědčený, že už do téhle kandidatury nepůjdu, ale když jsem slyšel o té velké podpoře z hnutí, od nejnižších článků, jimiž jsou okresní svazy, tak taková důvěra se za hlavu hodit nedá,“ prohlásil Hašek na serveru idnes.cz. "Nám řekl, že kandidaturu přijme, pokud se tato jeho podpora nebude snižovat," dodal Kučera.

Hašek přesto na kandidaturu prozatím nekývl. „Teď se soustředím hlavně na trenérskou práci v Al Ahlí, kde mám do května smlouvu,“ dodal trenér Al Ahlí, jenž vede tamní ligu.

Volby jsou na programu v červnu příštího roku.

Reklama