Hlavní obsah

Rána před restartem ligy. Fotbalista Mladé Boleslavi má koronavirus

Mladá Boleslav

Jeden z fotbalistů Mladé Boleslavi měl krátce před restartem první ligy pozitivní test na koronavirus. V karanténě je z týmu sám, všechny jeho spoluhráče ale znovu otestují. Nakažený hráč, jehož jméno redakce Sport.cz zná, neměl žádné příznaky, s týmem normálně trénoval a o svém onemocnění se dozvěděl až z testu. Identitu hráče jsme se rozhodli z důvodu ochrany jeho soukromí nezveřejnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi. Ilustrační foto.

Článek

Ligová fotbalová asociace (LFA) před restartem obou profesionálních soutěží naplno spustila testování jednotlivých klubů první a druhé ligy. Postupně se mu podrobují všichni hráči širších kádrů, členové realizačních týmů i pracovníci klubů.

"Během neděle jsme obdrželi informaci o průběžných výsledcích, z nichž vyplývá, že od pátku došlo k přetestování 740 osob z celkem 16 klubů. Pozitivní vzorek na přítomnost viru SARS-CoV-2 byl zatím nalezen pouze u jedné osoby. A to v klubu FK Mladá Boleslav," stojí v pondělním prohlášení Ligové fotbalové asociace.

Pozitivně testovaný hráč byl umístěn do izolace. Co se týče dalších kroků směrem k mladoboleslavskému celku, ty jsou nyní plně v kompetenci krajské hygienické stanice, pod níž klub spadá. V úterý podstoupí hráči a realizační tým přetestování. Hrozí, že do karantény spadne celý klub, což by mohlo zkomplikovat restart ligy.

„Věříme, že v případě negativních výsledků všech zúčastněných se klub brzy vrátí do plné přípravy. Ligová fotbalová asociace ani klub nebude zveřejňovat identitu pozitivně testované osoby ani dále celý případ komentovat," uvádí LFA.

Vyjádření Mladé Boleslavi se zatím nepodařilo získat. Středočeský celek má do restartované soutěže vstoupit v úterý 26. května domácím zápasem s obhájcem titulu Slavií.

Reklama

Související témata: