Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1:0Boleslav spasil proti Bohemians střídající žolík Řezníček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Rajnoch 1 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi ukončili čtyřzápasovou sérii bez vítězství a v utkání 15. kola první ligy po více než měsíci zvítězili, když dnes porazili Bohemians Praha 1:0. Boleslav však nebyla daleko od další ztráty, protože tříbodový zisk jí přinesl až pět minut před koncem střídající útočník Jakub Řezníček. Středočeši se tak v tabulce dostali na druhé místo, ale Ostrava se na něj může vrátit, pokud alespoň remizuje v Olomouci.

Článek

Boleslavská jízda se s blížícím se koncem podzimní sezony zadrhla a nepovedenou sérii Středočeši toužili ukončit se soupeřem, který se letos z návratů ze hřišť soupeřů vrátil s jediným bodem. Duel Boleslavi s Bohemians však jasně naznačil, jak může papírové předpoklady změnit momentální psychické rozpoložení obou týmů.

Na Boleslavi bylo vidět jak poslední výsledky otřásly se sebevědomím jejích hráčů, zatímco Pražané po minulé výhře nad Spartou ve městě automobilů vystoupili hodně odvážně a s favoritem se popasovali ve vyrovnané partii.

Boleslav před zápasem 198 minut nedokázala vstřelit branku a tápání v ofenzivě se promítlo i do dnešního souboje. Ani při úvodním náporu si domácí čistou šanci nevypracovali: pouze ve třetí minutě gólman Belaň nešikovně nastřelil Pecku, od nějž se míč odrazil těsně vedle tyče. Papadopulos pak v záklonu hlavičkoval vedle, a když stejný hráč vzápětí těsně nedosáhl na Sylvestreho uličku, měla obrana Bohemians na dlouhé minuty po starostech.

Naopak se postupně osmělili i hosté. Dobešovu gólovou střelu na poslední chvíli zastavil stoper Procházka, bek Macháček se pak odhodlal ke své silné disciplíně střele z delší vzdálenosti, ale oproti duelu se Spartou jeho rána nyní v síti neskončila. Domácí kouč Hapal dal najevo svoji nespokojenost s výkonem svých hráčů i tím, že ještě před přestávkou vystřídal nevýrazného Poláčka, jehož forma v posledních zápasech věrně okopírovala výkonnostní křivku celého týmu.

Jestli domácí fanoušci čekali, že jejich tým se po poločase zvedne, muselo se jejich zklamání prohloubit ještě víc. Boleslav navíc upustila od kombinační hry a zkoušela soupeře přehrát neúčelnými nakopávanými míči. Soustředěná obrana Bohemians, která si dnes odpustila přehmaty z minulých zápasů, však fungovala spolehlivě. Deset minut před koncem ji vystrašil střelou nad střídající Nečas.

Boleslav se dočkala spásy až ve chvíli, kdy už na stadionu ve tříbodový zisk věřil málokdo. Pět minut před koncem po nenápadné akci propadl míč mezi stopery Bohemians a střídající Řezníček ve skluzu dotlačil míč za brankovou čáru.

FK Mladá Boleslav - FC Bohemians Praha 1:0 (0:0).
Branka: 85. Řezníček. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Kovařík. ŽK: Papadopulos, Procházka, Rajnoch - Grznár, Fenyk, Macháček. Diváci: 3160.
Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy (73. Nečas), Rajnoch, Sylvestre, Poláček (38. Kysela) - Pecka (57. Řezníček), Papadopulos. Trenér: Hapal.
Bohemians: Belaň - Macháček, Turtenwald, Horáček, Grznár - Dobeš (82. Vošahlík), Demeter - Fenyk (70. Galbavý), Zoubek, Jeslínek - Kincl. Trenér: Urban.

Reklama