Hlavní obsah

Sudí Kocián je z nemocnice doma, o víkendu ale pískat nebude

OLOMOUC

Rozhodčí Radek Kocián, který v neděli kvůli momentální indispozici nedokončil prvoligový zápas mezi fotbalisty Olomouce a Ostravy, byl v pondělí dopoledne propuštěn z olomoucké nemocnice do domácího léčení v Brně. Kocián je podle lékařů už v pořádku, ale sám třicetiletý arbitr dnes komisi rozhodčích s omluvou požádal, aby jej vynechala z delegace na závěrečné podzimní kolo.

Článek

"Prošel jsem sérií důkladných vyšetření a nic vážného naštěstí neodhalila. Ale ještě se úplně ideálně necítím, zřejmě mám navíc nějaké virové onemocnění, takže je logické, že o víkendu pískat nebudu," řekl Kocián.

Sudí z Brna odstoupil z nedělního duelu mezi Olomoucí a Ostravou, v němž nakonec domácí zvítězili 2:1, v poločasové přestávce. Už před pauzou prý pociťoval, že není ve své kůži.

Vinu mělo i mrazivé počasí

"Možná to bylo následkem nezaviněného střetu s (ostravským záložníkem) Mariem Ličkou, ale vinu na tom třeba mělo i to mrazivé počasí. Bylo mi najednou mdlo, hodně se mi zvýšil tep a cítil jsem celkovou slabost. Tak jsem o přestávce po domluvě s delegátem utkání usoudil, že bude lepší, když mě nahradí čtvrtý rozhodčí," popisoval Kocián, jehož místo zaujal Jiří Adam.

Kocián hned z Androva stadionu putoval v sanitce do nemocnice, kde prošel sérií vyšetření a pro jistotu zůstal přes noc na pozorování. Lékaři však vyloučili možné problémy se srdcem, ani rozbory krve nenaznačily případnou vážnější komplikaci.

"Jen jsem prý byl dehydrovaný, měl zvýšený počet bílých krvinek a nedostatek hořčíku, který jsem vzápětí dostal infuzí. Takže teď se cítím tak, jako bych měl chřipku nebo nějaké virové onemocnění. V nejbližších dnech se tedy budu léčit doma," dodal Kocián, jehož dnes do Brna odvezla manželka.

Reklama