Hlavní obsah

Karvinou posílí reprezentant Severní Makedonie Markoski

Fotbalisty Karviné posílí ofenzivní hráč Kire Markoski ze Severní Makedonie. Pětadvacetiletý univerzál s reprezentačními zkušenostmi podepsal se slezským klubem roční smlouvu s opcí. Naposledy Markoski nastupoval za kyperský tým AEL Limassol.

Foto: Sport.cz

Nová posila Karviné Kire Markoski ze Severní Makedonie.

Článek

S Karvinou už nějaký čas trénuje a minulý týden nastoupil v přípravném zápase. "Charakterově je to velice dobrý kluk, potvrdili to i jeho současní spoluhráči, s kterými hrával v Trnavě. Myslím si, že pro nás bude dobrou posilou," řekl karvinský trenér Juraj Jarábek na klubovém webu.

V Trnavě hostoval Markoski loni na jaře a potkal se tam s nynějšími karvinskými hráči Markem Janečkou, Matúšem Čonkou a brankářem Petrem Bolkem. Spartaku pomohl vyhrát Slovenský pohár, když ve finále proti Žilině dal dva góly.

"Kire je zajímavý hráč, který může nastoupit na obou krajích hřiště. Náš styl hry by mu měl sedět. Věřím, že nám výrazně pomůže," uvedl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

"Karviná je dobře organizovaný klub s výbornou infrastrukturou a úžasným stadionem. Líbí se mi tady. Českou ligu vnímám jako kvalitní soutěž s potenciálem posunout se klidně i výš. Myslím si, že to je pro mě správná volba, a těším se," řekl Markoski, odchovanec Rabotnički Skopje, s kterým si zahrál i v předkolech Ligy mistrů a Evropské ligy.

Reklama

Související témata: