Hlavní obsah

Slavia remizovala v Příbrami 0:0, po podzimu má šestibodový náskok

PRAHA

Fotbalisté Slavie remizovali v nedělním utkání 16. kola Gambrinus ligy v Příbrami 0:0. Po podzimní části soutěže tak mají před Mladou Boleslaví náskok šest bodů. Teplice vyhrály nad Žižkovem 2:0, Viktoria tak přezimuje na sestupové 15. příčce. Na Žižkově porazili domácí Bohemians Praha 2:0 České Budějovice. Nováček tak svého soupeře vystřídal na 11. místě tabulky.

Článek

V Příbrami změřili síly dva nejlepší kanonýři podzimní části Gambrinus ligy. Domácí Daniel Huňa nastřílel 10 gólů, slávista Tomáš Necid ještě o jeden více. Mladý útočník Pražanů, který by měl v zimě odejít do CSKA Moskva, ale přišel do hry až po přestávce a neproměnil v 52. minutě penaltu. Gól tedy diváci neviděli, zápas skončil bezbrankovou remízou.

Žižkov pod staronovým trenérem Ščasným před týdnem porazil Příbram 2:0 a potvrdit vzestup chtěla Viktoria i v Teplicích. V případě tříbodového zisku Žižkov mohl přeskočit čtrnácté Kladno a přezimovat na nesestupové pozici. Teplice ale poslal do vedení ve 37. minutě Štěpán Vachoušek, o dvě minuty později zvýšil Aidin Mahmutovič. Severočeši se tak bodově dotáhli na sedmou Plzeň, Žižkov zůstal patnáctý.

Záchranářský duel viděl stadión Viktorie Žižkov, kde střížkovská Bohemka přivítala České Budějovice. Jihočeši od vysoké porážky se Spartou 22. srpna bodovali 11 zápasů v řadě, v neděli ale vyšli naprázdno. Skóre otevřel v 11. minutě Kincl, na konečných 2:0 před přestávkou zvýšil Zoubek.

V sobotu rozstřílela Sparta Kladno 5:0, Olomouc si odvezla z Plzně debakl 0:4, Mladá Boleslav zvítězila 2:0 ve Zlíně a Liberec se rozešel s Brnem po bezbrankové remíze. V pondělí kolo uzavře utkání Ostravy s Jabloncem.

Reklama