Hlavní obsah

Kanonýr Necid nedal penaltu a Slavia jen remizovala v Příbrami

Pouze bezbrankovou remízou 0:0 skončil poslední pozimní zápas vedoucího mužstva první fotbalové ligy Slavie Praha. Na trávníku 1. FK Příbram neproměnil v 52. minutě nejlepší ligový střelec Necid penaltu a náskok Slavie na čele tabulky se tak před Mladou Boleslaví snížil před zimní přestávkou na šest bodů.

Článek

Domácí trenér Massimo Morales postrádal trojici zraněných Oguzhana, Nohýnka a De Oliveiru. Hostům chyběl pro zranění pouze Litteri, ale kouč Karel Jarolím hodně zamíchal se sestavou. Jen na lavičku náhradníků usedl Necid, kterého trápí nachlazení, vedle něj usedli i Latka, Toleski, Švento, Ivana a zcela volno na odpočinek dostal Belaid.

Ve značné zimě se v úvodu hrálo ve středu hřiště. V sedmé minutě ale po individuální akci vypálil z 25 metrů sebevědomý Huňa a brankář Vaniak měl s jeho střelou překvapivě hodně práce a střelu jen vyrazil před sebe, ale naštěstí pro hosty Brabec stačil zažehnat bezpečí.

Po čtvrthodině se hostům začala dařit kombinační hra a rázem bylo před domácí brankou více vzruchu. Po akci Jandy se Šmicrem pálil ze šestnácti metrů Černý, ale domácí obránci odvrátili střelu na roh. Po něm hlavičkoval Šmicer a míč se otřel o břevno příbramské branky.

Brankou neskončila ani akce Volešáka, který pěkně vyslal do uličky Šenkeříka, ale brankář Slavík dobře přečetl situaci a včasným vyběhnutím svůj tým zachránil. Domácí brankář se blýskl i po trestném kopu Volešáka, který mířil přesně pod břevno, ale Slavík jej vyboxoval na roh.

Do druhého poločasu poslal slávistický kouč na trávník Necida, pro nějž to byl pravděpodobně poslední ligový zápas v červenobílém dresu. Na trávníku se tak sešli dva nejlepší střelci soutěže a Necid měl po sedmi minutách ideální šanci skórovat. Šenkeřík šel sám na gólmana a ten jej poslal k zemi. Nařízenou penaltu však Necid kopl špatně a Slavík mu ji chytil.

O tři minuty později mohl být Necid ještě smutnějším hrdinou. Po rohu Klesy střílel Fantiš a slávistický útočník jeho střelu srazil jen těsně vedle vlastní branky. Dvacet minut před koncem ale připravil Necid dobrou střeleckou pozici Šmicrovi, ten ale mířil hodně vysoko nad domácí branku.

Příbramští byli s bodem spokojeni a zcela se stáhli do defenzivy. Bránili o deseti a na zhoršujícím trávníku je hosté ničím nepřekvapili. Nepomohlo ani střídání Marka Jarolíma a Ivany, do vyložené šance se Pražané nedostali a museli se tak spokojit jen se ziskem bodu, s nímž domácí byli rozhodně spokojenější.

Příbram - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Pelikán. ŽK: Müller, Slavík - Brabec, Hubáček, Krajčík. Diváci: 3800.
Příbram: Slavík - Mapanya, Müller, J. Štochl, Mišun - Klesa, Tarczal (90. Nechvátal), Borek, Pleško - Huňa, Fantiš (81. Kalabiška). Trenér: Morales.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Volešák (73. M. Jarolím), Tavares, Janda (46. Necid), Černý - Šmicer, Šenkeřík (61. Ivana). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: