Hlavní obsah

Brno čeká na trenéra, aby doladilo přípravu

Pouze v hrubých obrysech mají zatím nachystanou zimní přípravu fotbalisté prvoligového Brna. Hlavním důvodem mnoha neznámých v programu je nedořešená otázka, kdo tým v jarní části první ligy povede po odvolaném trenérovi Petru Uličném. Brněnský klub si sice vyhlédl bývalého sparťanského kouče Vítězslava Lavičku, ale ten i druhou nabídku v minulém týdnu odmítl.

Článek

Zatím proto mužstvo vede prozatímní kouč Aleš Křeček. Zda bude nahrazen, klub dosud nevyřešil, a také případné další změny v klubové hierarchii ještě zůstávají tajemstvím. "Není upřesněno, zda vyrazíme na přelomu ledna a února na soustředění na Kypr, ujasněn ještě není začátek přípravy," uvedl sportovní ředitel Radek Bělák.

Až po definitivním rozluštění trenérského rébusu zřejmě bude jasné, zda se Brňané sejdou k první přípravě už 2. ledna, nebo až o tři dny později. Hlavní náplň tvoří osvědčené kondiční soustředění ve Velkých Losinách a herní část zápasy Tipsport ligy. Na prvoligovou generálku si Brňané 15. února pozvali druholigový Hradec Králové.

Program přípravy 1. FC Brno:
2. ledna: zahájení přípravy,
6. ledna: testy na FTVS (Praha),
10. ledna: Brno - Zlín (10:00), Brno - Olomouc (16:00, oba Tipsport liga)
12.-16. ledna: kondiční soustředění (Velké Losiny),
17. ledna: Brno - Dubnica (13:00, Tipsport liga),
20. ledna: Brno - Trenčín,
21. ledna: čtvrtfinále Tipsport ligy,
24. - 25. ledna: semifinále a finále Tipsport ligy (Praha),
27. ledna - 7. února: herní soustředění na Kypru (soustředění i případní soupeři v jednání),
12. února: Brno - Podbrezová (15:00),
15. února: Brno - Hradec Králové (17:00).

Reklama