Hlavní obsah

Sešívaní se podrobili dalším testům. Večer už chtějí trénovat a v úterý hrát

Praha
Aktualizováno

Divná doba, když běh věcí příštích určuje vyhodnocení odběrů... Není však zbytí, a tak se fotbalisté pražské Slavie podrobili kontrolním testům na koronavirus po předchozím pozitivním nálezu u jednoho hráče. Večer se již sešívaní chtějí vrátit k tréninku. Na twitteru o tom informoval předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík, který věří, že obhájci titulu budou moci v úterý začít obnovený ročník první ligy duelem v Mladé Boleslavi.

Foto: slavia.cz

Fotbal v době koronavirové... Eden se změnil v testovací laboratoř.

Článek

Eden utichl. Celý klub až do čtvrtka pro jistotu najel na klidový režim. Pozitivné test jednoho z hráčů sešívanými samozřejmě zacloumal.

„Sledovali jsme situaci v republice, viděli, že počet nakažených klesá. Věřili jsme, že je situace bezpečnější, a těžko se na tuhle novou skutečnost zvyká. Byl to pro nás šok. Musíme se s tím ale vyrovnat," popsal Jaroslav Tvrdík situaci v úterním rozhovoru pro ČT24.

Teď už se červenobílí hodlají vrátit do normálních kolejí.

"Děkujeme pražským hygienikům a Ústřední vojenské nemocnici Praha za skvělou a profesionálni spolupráci. Hráči, realizační tým a ostatní personál klubu (celkem 80 osob) nabrán a budeme věřit v negativní výsledek. Věříme, že budeme večer trénovat. A v úterý poprve po pauze hrát," napsal Tvrdík během pátečního dopoledne.

Klub již na začátku týdne oznámil, že po dnešním kontrolním testu se slávisté v pondělí podrobí dalšímu.

V úterý má mužstvo po vynucené pauze nastoupit shodou okolností právě v Mladé Boleslavi, která zaznamenala první ze dvou dosud pozitivních testů ze všech týmů první a druhé ligy.

Úterní kontrolní test v Mladé Boleslavi další nemocné neobjevil, a tak se Středočeši vrátili k tréninku a hned ve středu sehráli dva přípravné zápasy s Bohemians.

Nakažení nemají příznaky

Identitu pozitivně testovaných Ligová fotbalová asociace, kluby ani hygienické stanice neoznamují. Mladoboleslavský hráč stejně jako nakažený slávista neměl příznaky covidu-19.

„S pozitivně testovaným hráčem jsem mluvil. Necítí příznaky nemoci - cítí se dobře a neví, kde se nakazil. Bez jednoho případu to zvládneme. A je těžké si teď říkat, bez kolika hráčů bychom dohrát soutěž mohli. To bude záviset na rozhodnutí hygieny, jejíž přístup musím jen chválit," poznamenal Tvrdík.

Kluby první a druhé ligy musejí před obnoveným začátkem soutěže absolvovat dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů.

Reklama