Hlavní obsah

Rozhodčí pro ligu měli negativní výsledek na koronavirus

Praha

Všichni rozhodčí, kteří budou řídit zápasy obnovené sezony první a druhé fotbalové ligy, měli v prvním kole testů negativní výsledek na nemoc covid-19. Žádný pozitivní případ na nový typ koronaviru se neobjevil ani mezi delegáty. ČTK to řekl Michal Jurman, tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR, pod kterou sudí spadají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Orel během utkání Sparty se Zlínem. Ilustrační foto.

Článek

Hlavní sudí a asistenti podstoupili úvodní kolo plošných testů minulý čtvrtek. Komise rozhodčích FAČR je z důvodu, aby snížila riziko případného přenosu nemoci covid-19, rozdělila do deseti navzájem izolovaných skupin, které spolu nebudou moci přijít do kontaktu. Dalších pět skupin vytvořilo 24 delegátů.

Obnovený ročník profesionálních soutěží se v sobotu po dvou a půl měsících znovu rozběhl výhrou Teplic 2:0 v dohrávce 23. ligového kola proti Liberci. Naplno sezona přerušená pandemií začne v tomto týdnu, nejvyšší soutěž má v úterý a ve středu na programu 25. kolo.

Rozhodčí stejně jako hráče a další aktéry přítomné na stadionu čeká řada protikoronavirových opatření. V autě na zápas například nesmí cestovat více než dvě osoby, delegované v pozici hlavního sudího, asistenta či delegáta.

Reklama