Hlavní obsah

Hráčův manažer potvrdil: Mišůn přestoupí do Celtiku

Jan KrůtaPrávo

Před dalším českým mladíkem se rýsuje rychlá fotbalová kariéra. Osmnáctiletý příbramský Milan Mišůn zaujal skotský velkoklub Celtic Glasgow natolik, že by již do konce tohoto týdne mohlo být jasno o jeho přestupu. Podle hráčova manažera Ondreje Chovance nabídli Skotové příbramskému talentu čtyřletou smlouvu.

Článek

„Jsme rádi, že se nám podařilo udělat opravdu velký přestup do světového top klubu. Jednání byla velice korektní. Obě strany udělaly menší ústupky proti původním představám o přestupové částce, ale nakonec panuje spokojenost jak v Celtiku, tak v Příbrami,“ řekl Chovanec. Přestup bude podle regulí zaregistrován až po 1. lednu, ale Mišůn odlétá do Skotska už ve čtvrtek. „Trenér Strachan o něj hodně stojí, a proto se Milan po podpisu smlouvy a zdravotní prohlídce normálně zapojí do tréninku. Myslím, že má poměrně velkou šanci brzy naskočit do zápasů,“ přiznal Chovanec.

Mišůn byl v Celtiku v minulých dnech na jakési stáži s dalším příbramským mladíkem, šestnáctiletým Antonínem Fantišem. Toho Příbram zatím uvolnit nechce, ale Celtic by na něj rád získal předkupní opční právo. „Oba během pár tréninků zanechali skvělý dojem. Celtic věděl, že Milana sleduje i AC Milán a nechtěl o něj přijít. Proto komise s trenérem i členy nejvyššího vedení rozhodla o jeho okamžitém angažování,“ vysvětlil Chovanec.

Osmnáctiletý Mišůn, který začal hrát nejvyšší soutěž na podzim pod trenérem Moralesem, byl radostí bez sebe. „Je to ten nejhezčí dárek, jaký jsem mohl dostat k vánocům. Velký dík patří manažerovi i trenéru Moralesovi, který se nebál dát mně, mladému klukovi, šanci v lize. Jsem neskutečně šťastný a vážím si, že si mě vybral klub takového formátu. Z té stáže jsem byl nadšený a chtěl bych se v Celtiku prosadit. Věřím, že na to mám, nebojím se,“ řekl Mišůn na stránkách chovanecsport.cz.

Reklama

Související témata: