Hlavní obsah

Opava - Karviná 0:0Karviná na jaře zůstává neporažena

Opava

Fotbalisté Karviné na úvod obnovené sezony první ligy po koronavirové pauze remizovali 0:0 v Opavě a ani v pátém zápase jarní části neprohráli a neinkasovali. Opavští i po 25. kole zůstali předposlední s náskokem tří bodů na šestnáctou Příbram, Karviná je v tabulce třináctá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva hlavní rozhodčí Pavel Franěk a Pavel Zavadil z Opavy, který se diví, proč nebyl uznán gól v nastavení proti Karviné.

Článek

V souboji slezkých rivalů nejdříve zahrozila Opava, když Zavadil pálil z přímého kopu těsně nad bránu. Na opačné straně střílel z ostrého úhlu Lingr, ale brankář Fendrich byl připraven. Po půlhodině hry opavský mladík Harazim, který absolvoval premiéru v nejvyšší soutěži, dlouhým nákopem vysunul Schaffartzika. Ten napřáhl z rohu šestnáctky a jen těsně minul karvinskou bránu.

Vzápětí se k odraženému míči dostal domácí Souček, ale jeho tvrdou ránu zablokoval obětavý Rundič. Pak byl opět vidět debutant Harazim, po jehož ostrém centru musel hlavu Schaffartzika vykopnout z brankové čáry Ndefe. V podstatě hned z protiútoku zahrozili i Karvinští, jenže Taiwo vystřelil jen do míst, kde byl připravený Fendrich.

Krátce po změně stran se Karviná radovala z branky. Po centru Vukadinoviče dokázal skórovat Taiwo, jenže se nacházel v ofsajdu, a tak gól neplatil. Před gólmanem Bolkem pak neuspěl střídající Mondek. Zhruba čtvrthodinu před koncem vystřelil z ostrého úhlu Juřena, Bolek jeho ránu vyrazil před sebe a pohotová dorážka opavského útočníka šla vedle.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Filip Souček z Opavy, Marek Janečka z Karviné a opavský brankář Vilém Fendrich.

Po akci Harazima s Řezníčkem pálil z ideální pozice vysoko nad břevno Helešic. V závěru z ojedinělé akce Karviné zahrozil šikovný Ba Loua, jemuž chyběl k lepšímu zakončení krok. Po přímém kopu Zavadila dokázali skórovat i domácí, ale také jim sebral radost ofsajd.

Opava, která má s 11 góly nejhorší ofenzivu soutěže, už popatnácté v probíhajícím ročníku nedokázala skórovat. Karviná naopak prodloužila jarní neporazitelnost a gól nedostala přes 454 minut.

25. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - MFK Karviná 0:0
Rozhodčí: Franěk - Novák, Váňa. ŽK: Zavadil, Schaffartzik, Žídek - Smrž. Bez diváků.
Opava: Fendrich - Harazim, Hnaníček, Žídek, Helešic - Texl (56. Mondek), Souček (77. Řezníček), Zavadil, Dordič - Schaffartzik (56. Juřena) - Železník (87. Rychlý). Trenér: Balcárek.
Karviná: Bolek - Ndefe (79. Čonka), Šindelář, Rundič, Moravec - Janečka (65. Ba Loua), Smrž (46. Bukata), Qose - Vukadinovič (65. Eduardo Santos), Lingr, Taiwo (90.+1 Guba). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články