Hlavní obsah

Dva Trpišovského otazníky, ale zároveň také dvě nové trenérovy jistoty

Praha

Při vykročení do neznáma, jak nazval slavistický trenér ligový restart, mu dva tahy s korekcí sestavy vyšly. David Zima roli stopera po Kúdelově boku zvládl bezchybně, o čemž svědčí čisté konto, které Pražané v Mladé Boleslavi udrželi, Tomáš Holeš si jako defenzivní záložník rovněž vysloužil od Trpišovského absolutorium. Důvod k rošádám v sestavě tudíž kouč obhájce titulu v tomto směru nemá, to spíše hrozící absence Traorého a Ševčíka před ním vyvstává před sobotním duelem s fotbalisty Jablonce jako černá můra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš si novou roli ve slávistické sestavě pochvaluje.

Článek

Oba totiž museli při návratu fotbalu na ligovou scénu nuceně střídat. Ibrahim Traoré odkulhal už v prvním poločase, autor gólu Petr Ševčík pár minut po přestávce.

„Doufám, že alespoň jeden z nich bude na sobotní zápas s Jabloncem připravený, zároveň ale vím, že jeden stoprocentně k dispozici nebude. Možná ale, že nakonec nebude moci hrát ani Traoré, ani Ševčík," krčí rameny slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Ševčík ze Slavie (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů během utkání v Mladé Boleslavi. Zápas však pro svalové zranění nedohrál.

„Zastávám názor, že hráč se svalovým zraněním musí být stoprocentně v pořádku, protože jinak by nastupovat neměl. Už třeba vzhledem k náročnému programu, který nás v příštích dnech a týdnech čeká," připomíná, že po sobotní konfrontaci s Jabloncem jede jeho tým do Příbrami a hned v dalším kole bude hostit doma druhou Plzeň v utkání, které může říct k dalšímu osudu ligy rozhodující slovo.

Zatímco sobotní start Traorého a Ševčíka proti Severočechům provází otazníky, na tahy se Zimou a Holešem může Trpišovský navázat.

„U nových hráčů je každý měsíc důležitý, protože si ještě víc zvyknou na mužstvo i herní styl, který praktikujeme. Davidovi pauza po přerušení ligy určitě pomohla, protože byl klid a čas na práci," kvitoval slávistický trenér, jak si mladík Zima ve dvojici s Kúdelou v úterý v Mladé Boleslavi vedl.

„Když se na Davida člověk dívá, musí si na něho zvyknout, ale předpoklady pro tento post prokázal. Všechny těžké situace vyřešil, v defenzivě je obrovsky užitečný."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mohamed Tijani (vlevo) a David Zima

S Holešovou premiérou v roli defenzivního záložníka to bylo podobné.

„Už na zimním soustředění v Portugalsku trenéra napadlo, že bych tuto roli mohl plnit. Jenže pak z toho sešlo," prozrazuje Tomáš Holeš, že nešlo o žádné náhlé Trpišovského vnuknutí.

„Skutečně to bylo už v Portugalsku před zápasem s Bröndby Kodaň. Jenže právě v tom utkání nastoupil Provod, zahrál skvěle a my od nápadu na čas ustoupili. Během koronavirové pauzy byl čas na práci a přípravu, takže jsme se k myšlence zase vrátili," potvrzuje Holešova slova trenér.

„Já chci ve Slavii hlavně hrát a je mi jedno, na jakém místě v sestavě. Jako defenzivní záložník se cítím skvěle, je to v podstatě jednoduchý post. Dělám servis spoluhráčům a nemám s ním problém," pochvaloval si po premiéře v Mladé Boleslav Holeš novou roli.

„Zahrál skvěle, splnil vše, co jsme na něm chtěli. Teď už mohu říct, že nejde o experiment nebo nějaké krátkodobé řešení, protože potvrdil, že na tomto místě je schopen do mužstva zapadnout," kvituje Trpišovský, že se mu nabízí další varianta v sestavě.

A nejen pro sobotní duel s Jabloncem.

Reklama