Hlavní obsah

Fotbalové přestupy Česko zažije, počítají se ale spíše odchody

Milan VlčekSport.cz

Ačkoliv světem prostupuje ekonomická krize, jež v západních zemích nutí fotbalové kluby nenakupovat nové posily, v české kotlině podle posledních zpráv stojaté přestupové vody neuvidíme. Spíše než udivujících příchodů si ovšem veřejnost více všímá odchodů kvalitních hráčů. Jeden příklad za všechny - nejlepší střelec podzimu slávista Necid po odchodu do Ruska svou bilanci nevylepší.

Článek

V zimní přestávce, kdy obvykle k mnoha změnám na přestupovém trhu nedochází, zbrojí vedle Sparty i další ligové kluby. Letenští, kteří se rozhodně nechtějí spokojit s aktuální čtvrtou příčkou, představili vedle bývalého obránce olomoucké Sigmy Romana Hubníka i německého záložníka z anglického Blackburnu Sergia Petera.

Na brány letenského stadiónu pomalu ťuká chorvatský levý obránce či záložník Manuel Pamič, který byl naposledy v kádru rakouského Salcburku. Ve spojitosti se Spartou se navíc čím dál častěji skloňuje jméno Niklase Hohenedera, vysokého stopera rakouského mužstva LASK Linec. Z týmu vicemistra naopak odešel do záhřebského Dinama útočník Miroslav Slepička, do Mladé Boleslavi by mohl zamířit záložník Ondřej Kúdela.

Ve středočeském klubu, který se po zimní části vyhřívá na druhém místě v tabulce, se totiž chystá dlouho očekávaný přestup jednoho z pilířů zálohy Jana Rajnocha. Ten by dle svých slov namísto boje o titul v české lize raději volil odchod do týmu německé bundesligy Chotěbuzi, jež čeká boj o setrvání v nejvyšší soutěži.

Z týmu mistra se jen odchází

Do země našeho západního souseda má namířeno také liberecký středopolař Jiří Bílek, jemuž k přestupu do druholigového Kaiserslauternu chybí jen úspěšně projít zdravotní prohlídkou. "O zájmu Kaiserslauternu vím asi 14 dní, až poslední dny ale došlo k nějakým jednáním a konkrétnějším informacím," řekl hráč na serveru severočeského celku.

V týmu mistrů z Edenu zatím počítají jen odchody. Vedle předem avizovaného stěhování kanonýra Tomáše Necida do moskevského CSKA se mezi citelné ztráty počítá i přestup obránce Mateje Krajčíka do italské Reginny. Do Baníku se vydal mladý Lukáš Vácha, jenž do ostravského klubu odchází na půlroční hostování s následnou opcí.

Zákulisní spekulace hovoří i o možném odchodu teplického útočníka Tomáše Juna do jednoho z rakouských týmů. Nejlepší střelec české ligy z ročníku 2004/05 by se tak vydal po  neúspěšném působení v Turecku na své druhé zahraniční angažmá.

Reklama