Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Rekordy se hrnou, titáni se před nedělní bitvou šikují

Výjimečný víkend, jen je škoda, že proběhl za zavřenými dveřmi. Šestatřicet vstřelených gólů představuje rekord samostatné soutěže. Maximum posunul také neprůstřelný brankář sešívaných. Slavia a Plzeň své nebohé soupeře smetly, což jen zvýšilo pozornost směrem k jejich nedělnímu vzájemnému duelu. Lídři dodali dohromady hned osm hráčů do ideální sestavy 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Jak se prestižní střet blíží, titáni se šikují do sevřených řad. Sešívaní mají výhodu, že gólman Kolář stáhl roletu. Proti citelně oslabenému Jablonci jako jediný v kole neinkasoval, vychytal 18. čisté konto v ligovém ročníku a má český rekord už jen sám pro sebe. Dalšími výraznými muži červenobílých byli záložník Stanciu a útočník Tecl.

Slavia má stále osmibodový náskok, z druhé Plzně jde ovšem strach. Proti Mladé Boleslavi podala Viktoria prakticky bezchybný výkon a doslova excelovala. Čermák nasázel hattrick, stejně jako na Spartě se znovu ukázali Kovařík, Kalvacha či Beauguel, gólem ozdobil úspěšný záskok Havel.

Na zástupce zbytku týmů zbyla jen tři místečka. Švéd Karlsson dal povel k vítěznému obratu Sparty v Karviné. Klokany zase s Jihočechy posadil na koně jiný cizinec Němec Schumacher. Příbram překvapila v Olomouci. První výhru venku trefil Polidar, z něhož nový kouč Horváth udělal útočníka.

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia) - Kovařík (Plzeň), Havel (Plzeň), Schumacher (Bohemians) - Karlsson (Sparta), Stanciu (Slavia), Kalvach (Plzeň), Čermák (Plzeň) - Tecl (Slavia), Beauguel (Plzeň), Polidar (Příbram).

Reklama