Hlavní obsah

Příbram - Slavia 0:1Náhradník spasil Slavii, která vede ligu o jedenáct bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Musa 0 : 1
Záznam online reportáže

Radek MalinaSport.czPrávo

Střídající Petar Musa zachránil fotbalové Slavii Praha vítězství na hřišti Příbrami v úterním utkání 27. kola nejvyšší fotbalové soutěže. Obhájci titulu zápasu na trávníku posledního týmu tabulky sice dominovali, ale dlouho se nemohli střelecky prosadit. Gól dvaadvacetiletého Chorvata znamenal pro ligového lídra třetí výhru po restartu soutěže.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Nicolae Stanciu ze Slavie a Emmanuel Antwi z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Pražané, kteří vyhráli předešlých sedm vzájemných ligových zápasů a po deset týdnů trvající pauze způsobené pandemií koronaviru brali z dvou duelů šest bodů aniž by inkasovali, nastoupili bez zraněného Holeše. Naopak v obraně nechyběl Zima, který dopoledne absolvoval v Olomouci úvodní část maturitní zkoušky.

Slavia první půli jednoznačně dominovala. Držela balon, kombinovala a nutila poslední tým tabulky většinu času jen běhat bez míče. Jenže ofenzivní efekt byl takřka nulový. V blízkosti pokutového území totiž obhájce titulu postrádal větší přesnost a nápaditost.

Vzácnou výjimkou byla akce, po níž pálil Stanciu do tyče a Tecl dorazil míč do sítě, jenže hostující útočník byl v ofsajdové pozici, a tak se skóre neměnilo. Když pak Traoré prostrčil po třiceti minutách míč do pokutového území k Teclovi, zmařil obrovskou šanci pohotovým vyběhnutím brankář Melichar.

Příbramští před přestávkou podnikli několik rychlý brejků, ale branku Koláře neohrozili ani jednou. Zato hned po obrátce Rezek rozehrál přímý kop z pravé strany a Soldát hlavičkoval jen o pár centimetrů mimo.

Středočeši byli po obrátce výrazně aktivnější v ofenzivě a nutili obranu soupeře k ostražitosti. Nicméně Pražané si s několika svízelnými situacemi poradili a velmi rychle převzali kontrolu nad zápasem, tudíž obraz hry byl podobný prvnímu dějství.

Blízko gólu byl hostující Traoré, který po Coufalově centru z pravé strany mířil k tyči, ale gólman Melichar stačil balon zkrotit. Stanciu pak z přímého kopu zakroutil balon těsně vedle.

Z téměř hokejového obléhání pak Pražané vytěžili vítěznou branku, když odražený balon v pokutovém území napálil nechytatelně k tyči střídající Musa - 0:1.

Slavia už vedení v hektickém závěru uhájila, a tak má v čele tabulky náskok jedenáct bodů na druhou Plzeň, která má však k dobru středeční zápas v Ostravě. Příbram poprvé pod vedením trenéra Horvátha prohrála a doma už dlouhých deset utkání nezvítězila.

1. FK Příbram - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 82. Musa. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Horák - Machálek (video). ŽK: Hilál, Hellebrand (oba Slavia). Bez diváků.
Příbram: Melichar - Kvída (68. Pazdera), Dramé, Kingue, Nový - Tregler, Soldát (83. Cmiljanovič) - Antwi (68. Škoda), Zorvan (75. Slepička), Rezek (83. Hájek) - Polidar. Trenér: Horváth.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré, Takács (69. Musa) - Masopust (59. Hellebrand), Stanciu (86. Frydrych), Provod - Tecl (86. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: