Hlavní obsah

Je to gólový zabiják, velebil Trpišovský útočníka, který Slavii na jaře zařídil sedm bodů

Zvažovali jeho nasazení od první minuty. Nakonec chorvatský útočník ve službách fotbalové Slavie Praha naskočil do úterního zápasu v Příbrami až v průběhu druhého poločasu. A za důvěru se odvděčil královsky. Jedinou brankou zařídil Petar Musa obhájcům titulu těsné vítězství, třetí slávistické po restartu soutěže.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Slavie z vítězství, uprostřed je trenér Jindřich Trpišovský.

Článek
Fotogalerie

„Je to muž okamžiku," velebil Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, dvaadvacetiletého chorvatského útočníka po těsném vítězství na půdě Středočechů.

Ti velice dlouho srdnatě vzdorovali ligovému lídrovi. Přestože čelili prakticky hokejovému sevření, už jen osm minut zbývalo do konce řádné hrací doby, když bezbrankový stav změnil střídající Petar Musa.

„Dumali jsme, zda jej nenasadit od první minuty. Ale nakonec jsme se rozhodli pro minimum změn v základní sestavě ve srovnání s minulým duelem proti Jablonci," vysvětloval Trpišovský.

Musa tak usedl na lavičku náhradníků. Za bezbrankového stavu mohla jeho šance přijít už o přestávce. „Jenže jsme neměli zápas pevně v rukách. Chtěli jsme si nejdříve vytvořit větší tlak, získat míč pod kontrolu. Proto jsme nasadili jako prvního střídajícího Hellebranda, jehož příchodem se zvedla kompletní záloha. Petar pak těžil z práce celého mužstva," vysvětloval Trpišovský.

Chorvatského střelce poslal do hry v 68. minutě. Za necelou čtvrthodinu přišel gólový vděk. Musa pohotově uklidil do sítě centrovaný balon, který podle televizního záznamu zahrál jeho spoluhráč Zima rukou. Sudí však nechal ve hře pokračovat, a tak gól platil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Slavie po vítězném gólu v Příbrami.

„Jeho orientace v pokutovém území a technické provedení zakončení je neuvěřitelné. Patří mu absolutorium," klaněl se Trpišovský slávistickému spasiteli.

„Měl jsem za úkol zavírat prostor na zadní tyči. Emoce a euforie byly obrovské. Příbram hrála v deseti lidech za balonem, bylo děsně složité se prosadit. Ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," říkal dvaadvacetiletý útočník.

V dresu Slavie, kam přišel v zimě na poslední chvíli z Liberce, vstřelil už tři branky. Zařídil tak sedm bodů. Nejprve obstaral vítěznou trefu v únoru, kdy si připsal úvodní gól do sítě Opavy (2:0), pak zařídil brankou v nastavení remízu 1:1 se Spartou a v úterý trefil tři body v Příbrami. Přesto je v Edenu žolíkem.

„Svoji pozici však snáší velmi dobře. Stále si ještě zvyká na nový styl. Má určité přednosti. Ve velkém vápně je absolutně skvělý. Ale v mezihře má rezervy. Avizoval jsem, že půjde o aklimatizační půlrok. A musím říct, že ho má skvělý," liboval si Trpišovský nad přínosem chorvatského útočníka.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava