Hlavní obsah

Plzeň se zase přiblížila ke Slavii. Sparta zdolala neškodného soupeře

vap, dosSport.cz
Aktualizováno

Plzeň v pokračování 27. kola fotbalové ligy v Ostravě vyhrála 2:0 a na vedoucí Slavii ztrácí na druhé příčce zase už jen osm bodů. Opava podlehla Bohemians 0:1, Slovácko si poradilo s Karvinou 2:0 a České Budějovice přemohly Olomouc taktéž 2:0. Sparta na závěr kola porazila 3:0 neškodné Teplice.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Plzně se radují z prvního gólu proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Kdo zastaví Viktorii? Druhá Plzeň pod vedením trenéra Adriana Guľy vyhrála na jaře všech sedm kol a v neděli ji čeká šlágr na hřišti vedoucí Slavie. Zvládla i duel na hřišti páté Ostravy, odpověděla tak na úterní slávistickou výhru v Příbrami. Ztráta Západočechů na sešívané se tak vrátila do podoby, v jaké byla před tímto kolem.

Skóre otevřel trefou z pokutového kopu Pavel Bucha, výsledek zpečetil dvanáct minut před koncem střídající Jan Kovařík. Plzeňští v lize neprohráli s Baníkem od srpna 2009 v 20 utkáních za sebou. Ostrava na domácím hřišti popáté za sebou nevyhrála.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pavel Bucha z Plzně a Adam Jánoš z Ostravy.

Slovácko vyhrálo poprvé po koronavirové pauze a vrátilo se do elitní šestky, odkud vypadlo poté, co v pěti z předešlých šesti zápasů v nejvyšší soutěži nedokázalo zvítězit. Skóre otevřel už v 5. minutě Marek Havlík a ve 39. potvrdil vítězství proměněným pokutovým kopem Vlastimil Daníček. Karviná prohrála podruhé za sebou a v tabulce je třináctá se stejným počtem 24 bodů jako čtrnáctý Zlín.

Souboj dvou sousedů v tabulce byl k vidění na Střeleckém ostrově, deváté České Budějovice zvítězily v nejvyšší soutěži po čtyřech porážkách za sebou. Skóre v 50. minutě otevřel Patrik Čavoš a v 79. minutě přidal pojistku Jiří Kladrubský. Olomouc nevyhrála už pět kol a v tabulce se propadla mimo elitní desítku.

Bohemians 1905 vyhráli počtvrté za sebou a v tabulce poskočili do elitní desítky. Dlouho vyrovnaný zápas v Opavě rozhodla 72. minuta, kdy se trefil Matěj Pulkrab. Slezané čtyři kola nezvítězili a mají jen bodový náskok na poslední Příbram. Potvrdili pozici týmu s nejhorším útokem v lize.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Libor Kozák (uprostřed) ze Sparty se raduje se spoluhráči z prvního gólu.

Sparta ve večerním utkání podruhé za sebou vyhrála a poskočila na páté místo o čtyři body za třetí Liberec. Teplice jsou dvanácté. Letenští rozhodli o vítězství už v prvním poločase, kdy se dvakrát prosadil Libor Kozák a jednou z penalty Guélor Kanga. Gabonský záložník se 11. trefou v ligové sezoně osamostatnil v čele tabulky kanonýrů. Teplice nevyhrály tři kola a sedmý venkovní zápas v lize za sebou.

Program 27. ligového kola:
Úterý
Jablonec - Liberec 0:1
Mladá Boleslav - Zlín 1:1
Příbram - Slavia 0:1
Středa
Opava - Bohemians 0:1
Branka: 72. Pulkrab
Slovácko - Karviná 2:0
Branky: 5. Havlík, 39. Daníček z pen.
Č. Budějovice - Olomouc 2:0
Branky: 50. Čavoš, 79. Kladrubský
Ostrava - Plzeň 0:2
Branky: 33. Bucha z pen., 78. Kovařík
Sparta - Teplice 3:0
Branky: 21. a 41. Kozák, 25. Kanga z pen.

Reklama