Hlavní obsah

Slavia má po týdnu posilování sedm útočníků

Co den, to jedna nová posila, mohli si od pondělí do středy pochvalovat příznivci fotbalové Slavie. Pondělí - Pavel Fořt. Úterý - Josef Kaufman. Středa - Aleš Besta. „Vzhledem k tomu, že kustodovi zbylo volné jen číslo třináct, můžeme si dovolit už jen jednu další posilu...“ zavtipkoval si generální ředitel klubu Petr Doležal.

Článek

Během pár hodin v Edenu uvítali tři nové tváře. Fořt, Kaufman a Besta přišli zacelit mezery po odchodu Necida s Krajčíkem. Latka se v pátek upsal Panionisu Atény, stále se spekuluje o zájmu zahraničních klubů o Suchého. Již po odchodu Latky je jasné, že obhájce titulu potřebuje rozšířit konkurenci na místě stopera.

„Příchody ještě nemusí být uzavřené. Nějaké jméno v hlavě mám,“ uvedl v pátek trenér Karel Jarolím v rozhovoru pro Právo.

Do jarního startu ligy je samozřejmě daleko, jak by se však dosavadní změny mohly promítnout do základní sestavy Slavie? Otázkou je, zda se posily dostanou do optimální formy už pro úvod jara. Fořt, Kaufman i Besta totiž mají jedno společné - chybí jim herní praxe z poslední doby.

Jak by Slavia mohla zahájit jaro
Vaniak - Kaufman (Grajciar), Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Marek Jarolím, Tavares, Černý (Švento) - Ivana (Besta), Šmicer (Fořt)
Tučně zvýrazněny zimní posily

Proto Fořt ani Kaufman nezasáhli do středečního přátelského utkání s Mostem. „Měli na programu individuální trénink, protože s námi neabsolvovali kondiční soustředění v Krkonoších,“ vysvětlil Jarolím. Na kondici si kouč zakládá, a tak bude chtít trojlístek noviců v první řadě „srovnat“. Vždyť i Besta se od zářijového vyhazovu z Brna připravoval sám.

„V této fázi přípravy je takové utkání spíš zpestřením,“ upozornil Jarolím po přáteláčku s Mostem. Na většině míst sestavy nemá po úspěšném podzimu důvod ke změně. Pozice brankáře Vaniaka je jasná, před ním stopeři Suchý a Brabec. Na levém kraji obrany Hubáček či Švento, vpravo je pak odchod Krajčíka výzvou pro tři muže - Kaufmana, Dřížďala a také Grajciara. „Peter Grajciar přicházel jako člen širšího kádru slovenské reprezentace s tím, že by mohl být případnou alternativou právě za Krajčíka. Ve Slavii zatím skoro nic neodehrál, teď má tedy šanci předvést se,“ připomněl Doležal.

Ve středové řadě mají silnou pozici Belaid, Marek Jarolím a Tavares, na levý kraj se tlačí hned tři záložníci - Šmicer, Švento a Černý. Největší bitva však čeká útočníky. Počítáme-li mezi ně i univerzála Šmicra, má jich Slavia aktuálně sedm! Mimo hru je jen dlouhodobě zraněný Litteri, spolu se Šmicrem si pak na místo v sestavě brousí zuby Ivana, Toleski, Šenkeřík, Besta a Fořt. A to ještě mezi forvardy nebereme Jandu, který je sice na klubové soupisce veden jako útočník, ale nastupuje téměř výhradně v záloze...

„Konkurence je potřebná. Hráči teď mají měsíc na to, aby se o místo poprali. K zeštíhlení kádru pak samozřejmě dojde a vedení rozhodne, zda si někdo bude moci hledat nové angažmá,“ předeslal Doležal.

Reklama

Související témata: