Hlavní obsah

Dupeme dál! Jenže Sparta byla milosrdná, zápasy se rychle valí

Praha

Krotký soupeř byl na kolenou, jenže pragmatismus zvítězil. Fotbalisté Sparty dali Teplicím tři góly za poločas, po přestávce už žádný nepřidali. Tři dny po duelu v Karviné měli především na paměti, že za další tři dny už zase hrají v Ďolíčku. „V poločase jsme si řekli, že do toho pořád dupeme, chceme dát další góly. Nepovedlo se, ale je důležité, že jsme také udrželi nulu, důležité vítězství,“ líčí krajní obránce Michal Sáček.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Pavel Čmovš z Teplic a Bořek Dočkal ze Sparty.

Článek

Plzeň a Slavia byly v minulém kole nemilosrdné. I za rozhodnutého stavu nepolevily a svým soupeřům nasypaly sedm, respektive pět gólů.

Sparta byla skromnější, tři trefy ji ukonejšily.

„Trochu mi chyběl hlad po kvalitnějším fotbalu. Tři nula je pěkný výsledek, ale vidím, že hlavně v přechodové fázi je na čem pracovat. Občas hrozně spěcháme, než abychom si vytvořili pozici pro zakončení," poukazuje trenér Václav Kotal.

Jinak měl také na paměti, že se silami je třeba v nabitém programu hospodařit. Hložka a Karlssona stáhl hned o přestávce, využil všech pět střídání.

„Díky výsledku 3:0 jsme víc drželi balon a odpočinuli si, což je potřeba. Za tři dny hrajeme další zápas. Je třeba dobře zregenerovat, aby byli všichni fit," připomíná Michal Sáček derby na Bohemians.

První nula od prosince

Podstatné je, že mužstvo vyhrálo i podruhé. „Připomínali jsme si, abychom navázali na druhý poločas z Karviné. Povedlo se, byli jsme nebezpeční, dali tři branky. Jsme spokojení," říká záložník přeškolený na obránce.

Sparta vůbec poprvé na jaře udržela nulu, první od podzimního zápasu s Baníkem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Sparty Václav Kotal se dočkal druhé ligové výhry.

„Čisté konto je hodně důležité pro naše sebevědomí. Je zásluhou celého týmu, poctivě se vracíme. Doufám, že to přeneseme i do dalšího zápasu," přeje si Sáček.

Kvůli bezbrankové druhé půli na Letné žádný křik nebude.

„Škoda dalších šancí, ale jsme spokojení, že jsme vyhráli podruhé za sebou," zdůrazňuje Sáček, že posun na pátou příčku tabulky do skupiny o titul byl prioritou.

Reklama

Související témata: