Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Lídři před šlágrem drží pozice, Sparta oživila kanonýry

Praha

Již v neděli se vedoucí Slavia utká s Plzní. Sešívaní mají dál k dobru osmibodový náskok, ani jeden z lídrů v generálce nezaváhal a dodal po dvou zástupcích do ideální sestavy 27. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Hned tři hráče má v jedenáctce Sparta, jejíž střelci si polepšili v mimořádně vyrovnané tabulce kanonýrů.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 27. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Obhájci titulu se na hřišti posledního týmu tabulky zapotili mnohem víc, než se čekalo. Příbramská defenziva v čele s brankářem Melicharem či stoperem Dramém odolávala až do poslední desetiminutovky. Sešívaní však domácí nakonec utahali, Coufal byl tradičně svěží až do konce, znovu pak rozhodl žolík Musa.

Ani Plzeň v Ostravě tentokrát nekoncertovala, ale ke třem bodům jistě došla. Stabilní formu má Kayamba, gól a asistenci si připsal Bucha. Má už deset gólů a je jedním z široké řady uchazečů a korunu krále střelců. Na stejnou metu se dvěma trefami proti Teplicím posunul také sparťan Kozák, který se objevil v základu poprvé od listopadu. Jeho spoluhráč Kanga si aktivitou a proměněnou penaltou řekl o vedení v tabulce střelců. V letenské obraně se činí Hancko.

Podještědské derby opanoval Liberec, vítězný gól si připsal rychlík Malinský. Jihočeši proti Olomouci ukončili sérii porážek, o vítěznou trefu se postaral Čavoš.

Sestava 27. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Melichar (Příbram) - Coufal (Slavia), Dramé (Příbram), Hancko (Sparta) - Bucha (Plzeň), Kanga (Sparta), Čavoš (České Budějovice), Malinský (Liberec) - Kayamba (Plzeň), Kozák (Sparta), Musa (Slavia).

Reklama