Hlavní obsah

Klokani kopírují elitu! Jedeme na vlně, chceme překvapit i Spartu, říká kapitán Jindřišek

Tři zápasy, tři výhry, osm gólů. Fotbalisté Bohemians 1905 po koronavirové pauze kopírují Plzeň se Slavií, neztratili také ani bod. Poskočili do středu tabulky, na úkor Olomouce chtějí hrát druhou skupinu nadstavby. Tři kola před koncem základní části mají před Sigmou tříbodový náskok, navíc s ní mají lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

Foto: bohemians.cz

Fotbalisté Bohemians 1905 po vítězném duelu s Teplicemi děkují svým fanouškům.

Článek

„Je náš velký cíl, skončit do desátého místa. Pokud zůstaneme na stávající kvalitě, budeme tam. Nechceme zažít loňský šílený konec, klepat se do poslední vteřiny posledního zápasu," říká kapitán Josef Jindřišek.

Jeho gól „last minute" před 12 měsíci zachránil Bohemians v lize. Teď u Botiče mají našlápnuto mnohem výš. Zaslouženě. Po restartu klokani zatím jenom vítězí. Výtečně zvládli především úvodní dva zápasy (výhry 4:0 nad Teplicemi, 3:2 nad Českými Budějovicemi), ve středu k nim přidali vydřený triumf v Opavě (1:0). Vyhlížejí, jako by žádná pauza nebyla. Sázka na porci šesti přípravných zápasů evidentně vyšla.

„Je možné, že jsme se díky nim na ligu dobře připravili. Máme i obrovskou výhodu v širokém kádru. V Opavě nás nechal trenér čtyři ze základu odpočívat, pošetřili jsme síly. Jsme celkově mile překvapeni, jak nám zápasy vycházejí. Doufám, že nám to vydrží minimálně do soboty a porazíme Spartu," směřuje Jindřišek k pražskému derby s lepšícím se týmem z Letné.

V Ďolíčku jsou klokani v této sezoně silní, z celkových 36 bodů jich 28 získali na domácím stadionu. „Na Spartu si troufáme, jedeme na pozitivní vlně. Spartu jsem viděl proti Teplicím, je obrovsky silná. Každopádně můžeme překvapit," dodává 39letý záložník.

Reklama