Hlavní obsah

Kisel má nabídku od Teplic a Bohemians 1905, rád by ale do ciziny

Ještě týden na rozhodování zbývá slovenskému fotbalistovi Karolu Kiselovi. Jednatřicetiletý záložník Sparty má nabídku od Teplic a Bohemians 1905, ale mnohem raději by odešel do zahraničí. Čeká proto, jakou nabídku dostane od Sydney FC, jehož novým trenérem se stal Vítězslav Lavička. V nejhorším případě počítá i s tím, že jaro odehraje v rezervě Sparty a pak odejde zadarmo.

Článek

"Obě nabídky z české ligy jsou zajímavé, ale zatím se mi žádná z nich nelíbila natolik, abych na ni mohl kývnout," řekl v neděli Kisel. Podle zdrojů z obou klubů je problém především v penězích, zvlášť nabídka druholigových Bohemians prý příliš lukrativní nebyla. "Bohemka je pro mne sice srdeční záležitost, jenže já mám asi poslední šanci se dostat do zahraničí," vysvětlil bývalý hráč "klokanů".

Ve čtvrtek se sešel s teplickým ředitelem Františkem Hrdličkou a vyslechl si podmínky, za jakých by jej Severočeši brali. "Své jsme mu nabídli, ale víc už asi nedostane. Nemá cenu ho přeplácet," řekl Hrdlička. Od té doby se mu Kisel neozval, i když Tepličtí chtěli mít do neděle jasno a už se dohodli i se Spartou.

Kisel zatím čeká

"Zatím čekám. Zájem projevil i trenér Lavička, který převezme v březnu Sydney. Ale z jejich strany žádná nabídka zatím nepřišla, takže čekám," řekl Kisel, který vloni opustil agenta a přestupy si dojednává sám. Přehnané nároky prý nemá. "Problém není jen v penězích, prostě musím být s nabídkou spokojený po všech stránkách. Škoda, že padl přestup do Besiktase, ten všechny nároky splňoval," dodal Kisel.

Ani tento nezdar jeho rozhodování neuspíšil. Přestupní období pro české profesionální kluby přitom končí 15. února. "Je to risk, to uznávám. Taky se může stát, že odehraju jaro ve Spartě v béčku, ale ani toho se nebojím. V létě totiž budu volný ještě snáz," řekl Kisel.

Reklama