Hlavní obsah

Ligoví fotbalisté by měli mít v létě přes měsíc volno, čeká se ještě na termíny pohárů

Aktualizováno

Soutěž teprve směřuje k závěru základní části, až v neděli bude znám program nadstavby. Rýsuje se ovšem i další sezona. Příští ročník první a druhé fotbalové ligy by měl začít v sobotu 22. srpna. Po konci této sezony, kterou prodloužila pandemie nového koronaviru, by tak měly mít týmy v Česku více než měsíční volno. Návrh ligového výboru Ligové fotbalové asociace (LFA) budou schvalovat kluby poté, co bude známá termínová listina příštího ročníku evropských pohárů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Stanislav Tecl ze Slavie a David Limberský z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Kvůli pandemii, která v březnu přerušila soutěže přibližně na dva a půl měsíce, se aktuální sezona protáhne až do července. V neděli skončí základní část restartované první ligy a o víkendu 20. a 21. června začne nadstavba, která je pro většinu týmů pětikolová. Všechna utkání budou stejně jako v základní části k vidění na O2 TV.

Zápasy skupiny o záchranu se budou hrát vždy v jednotný čas a vysílat je bude ve stream kvalitě O2 TV. Dva vybrané duely z druhého a třetího kola navíc nabídne i stanice ČT sport.

Mezi třetí a čtvrté kolo bude vloženo finále MOL Cupu, které může hodně napovědět o ambicích mužstev skupiny o titul. Z ní nabídne kompletní program v živých přenosech O2 TV Sport a zápasy prvních tří kol budou rozloženy do dvou dnů. Skupina o titul odstartuje v sobotu 20. června už nyní je jasné, že Slavia se představí na hřišti šestého celku po základní části. Čtvrté a páté kolo skupiny o titul se odehraje vždy v jednotný čas.

Skupina o Evropu se bude hrát formou play off a ČT sport nabídne vždy jeden ze semifinálových duelů, stejně jako oba finálové zápasy. Kvalifikační zápas o Evropskou ligu, ve kterém se utká vítěz skupiny o Evropu proti čtvrtému nebo pátému celku skupiny o titul (podle výsledku MOL Cupu) bude vysílaný v neděli 12. července na O2 TV Sport.

Ceremoniál s předáním trofeje proběhne jako obvykle po skončení posledního domácího zápasu mistrovského týmu v soutěžním ročníku, nejpozději tedy ve středu 8. července.

Všechna čtyři barážová střetnutí o postup do Fortuna ligy odvysílá přímými přenosy ČT sport. Také proto jsou obě série rozloženy do čtyř dnů, a o dvou budoucích účastnících nejvyšší české soutěže se tak rozhodne o víkendu 18.-19. července.

Nová sezona českých profesionálních soutěží by měla začít o více než měsíc později, než je obvyklé. Běžně ročník startuje v průběhu července, vloni konkrétně 12. července.

Reklama