Hlavní obsah

Chelsea a Liverpool si brousí zuby na útočníka Sparty Kadlece

PRAHA

Obrovský rozruch v zahraničních velkoklubech vyvolává sparťanský supertalent Václav Kadlec. Šestnáctiletý forvard letenských nedá spát vedení takových klubů jako jsou Liverpool a Chelsea. Britská média navíc tvrdí, že se oba anglické celky přetrhnou, aby bývalého hráče Bohemians 1905 po této sezóně získaly.

Článek

Šestnáctiletý Kadlec, jenž se zapsal jako čtvrtý nejmladší fotbalista, který debutoval v české nejvyšší lize, je podle serveru sport.co.uk pomalu na cestě do anglické Premier League. Nový Tomáš Rosický, jak se Kadlecovi přezdívá, je od svého příchodu na Letnou pod drobnohledem těch největších světových fotbalových klubů.

Za sparťanský klenot zaplatilo vedení letenského celku Bohemians 1905 před sezónou osm miliónů korun. Pokud by Křetínský a spol. po konci jarní části ligy Kadlece do Anglie prodali, připlul by do letenské kasy mnohonásobně větší obnos.

Benitez je připraven jednat

„Sledovali jsme ho, chtěli ho, takže jeho přestup považujeme za jeden z největších úspěchů současného transferového období,“ řekl v létě k přestupu Kadlece do Sparty její generální manažer Jozef Chovanec. „Mohu potvrdit, že se jedná o rekordní sumu zaplacenou Spartou za hráče jeho věku,“ dodal tehdy.

Člen reprezentace do sedmnácti let byl už dříve na Anfield Road na zkoušce. Tehdy ovšem Kadlec natrvalo v Liverpoolu zůstat nechtěl. Jak vedení Reds, tak Chelsea se nyní netají velkým přáním, aby mladého útočníka dostali na anglickou půdu znovu. Kouč Liverpoolu Rafael Benitez už je údajně připraven o hráčově letním přestupu se Spartou vyjednávat.

Reklama

Související témata: