Hlavní obsah

Výsledek Slavie nám nalil energii, lebedí si Plzeň

Plzeň

Pár vteřin po konci středečního vítězného zápasu se Zlínem (3:0) přišel k lavičce Viktorie plzeňský šéf Adolf Šádek, na každé ruce ukázal dva prsty. Trenérům a hráčům oznamoval, že Slavia v Ostravě remizovala 2:2, čímž Plzeň na lídra snížila ztrátu na šest bodů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Koncentrujeme se na sebe, potřebovali jsem především zvládnout Zlín. Výsledek z Ostravy jsme ale po zápase pochopitelně vnímali. Nalil nám energii do dalších dnů, abychom zregenerovali rychleji," pochvaloval si kouč Adrian Guľa.

Západočeši pod ním vyhráli devět z deseti soutěžích utkání. Jeden zremizovali, v neděli v Edenu (0:0), po němž zůstala mezi Viktorií a Slavií osmibodová propast. Po středě se o dva body zmenšila. Cítí viktoriáni nadále šanci na titul? „V nadstavbě budou vynikající týmy, může se stát cokoli. Nyní je ale potřeba nabrat síly na poslední zápas v základní části v Olomouci," podotkl Guľa.

O vítězství nad Moravany rozhodli Západočeši v první půli, kdy se trefili Kopic a Beauguel. V nastavení pečetil vítězství Havel. Tentokrát postrádali obvyklou lehkost, i tak ale zápas kontrolovali.

„Odehráli jsme velmi solidní první poločas, ale umíme hrát i rychleji. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, trochu nás vykolejil neuznaný gól Kovaříka před přestávkou. Soupeř bránil neustále v bloku, i když prohrával, defenzívu otevřel až v závěru. Výhry si cením, navíc jsme uhráli vzadu nulu, byť obrana byla až na Brabce úplně nová," těší Guľu.

Obrana především

Jeho mužstvo dobývalo prakticky celý zápas obranný val soupeře, který hru otevřel až v samém závěru. „Zlín byl trpělivý v defenzívě i za stavu nula dva, stále bránil v úzkém bloku. My jsme sice drželi míč, ale ne v prostorech nebezpečných pro branku. V závěru jsme ale byli odměněni třetím gólem, výhry si moc cením," dodal slovenský trenér.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně se dohaduje s hráči Zlína.

Vzhledem k nabitému programu protočil sestavu, oproti hitu se Slavií v ní udělal čtyři změny. Bucha naskočil až do druhé půle za Čermáka, se kterým obvykle běhá po trávníku. Společně s Kalvachem tvoří silnou středovou trojici.

„Jsem rád, že nám podařilo středovou formaci vyrotovat a pošetřit nějaké síly," pověděl Guľa, který se zlobil na Chorého za žlutou kartu, která byla celkově osmá. Plzni tak vytáhlý útočník bude chybět v následujících dvou zápasech.

„V Olomouci jsme s ním měli záměr. Osm žlutých na hroťáka je dost. Nemůžu hodnotit prvních šest, ty nasbíral na podzim. Ale cítím, že pracuje na tom, aby se napomínání vyvaroval," uzavřel Guľa.

Reklama

Související témata: