Hlavní obsah

Chovanec: Věřím, že Sparta bude na jaře silnější

Nemůže se dočkat, až jarní Gambrinus liga začne. Možná je to i tím, že fotbalisté Sparty mají po škaredém podzimu co napravovat. Hlavní trenér Jozef Chovanec doufá, že zimní průvan v kádru přinese ovoce. Vzhledem k desetibodové ztrátě na Slavii však nastal nevšední jev - Letenští po dlouhých letech nevyhlašují útok na mistrovský titul.

Článek

Letenská zima proběhla ve znamení změn. Jaká byla?

Nemohli jsme být spokojení s podzimními výsledky ani výkony, v pohárové Evropě jsme předčasně skončili. Museli jsme tedy sáhnout do kádru, což mělo svůj čas. Někteří noví hráči přišli později, než jsme si představovali, ale přípravu to nenarušilo. Zranění se nám vyhýbala, zapracovali jsme hlavně na kondici.

Na první Slavii ztrácíte deset bodů. Má Sparta ještě vůbec šanci na titul?

Neztrácíme jenom my, velkou ztrátu má i Mladá Boleslav a Baník, i když jsou před námi. Pokud se chceme dostat na úroveň Slavie, ona musí klopýtat a my jenom vyhrávat.

Z Letné tedy po letech nezazní ‚Chceme titul‘?

Tak to nestojí. Strašně důležitá je samozřejmě účast v evropských pohárech.

Takže druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů?

Ano, minimálně druhé místo!

Je Sparta silnější než na podzim?

Věřím tomu, že jsme se dobře připravili. Že budeme silnější a budeme se prezentovat lepšími výkony. Po podzimu jsme se nemohli tvářit, že se nic neděje.

Přes zimu přibylo v kádru cizinců. Je to trend a jedna z rezerv, kterou Sparta měla?

To bych neřekl. V minulosti jsme tu měli pár cizinců zvučných jmen, očekávání se však nenaplnila. Teď v zimě přišli cizinci, které jsme dlouhodobě sledovali. Zvýšili jsme konkurenci na předem určených postech. Nebylo tedy záměrem soustředit se jen na zahraniční hráče.

Budete hrát v rozestavení s jedním útočníkem jako v generálce proti Linci?

Je to základní model, ale v přípravě jsme si vyzkoušeli také dva další. Podle toho jsme také vybírali posily.

Které z nich představíte v prvním utkání v Olomouci?

Myslím, že aspoň dvě nové tváře v základní sestavě budou.

Dokážete víc vymáčknout i z hráčů, kteří byli v týmu na podzim?

Určitě.

Vejde se do sestavy čerstvý reprezentant Hušek?

Když si o to svými výkony řekne, může hrát jak defenzivního záložníka, tak stopera. Jinak ale nechceme, aby někteří hráči putovali celou sestavou jako nedávno. Třeba Kladrubský přišel jako pravý obránce, pak byl najednou vlevo i na stoperu. To mu určitě neprospělo.

Reklama

Související témata: