Hlavní obsah

Láska s Plíškovou mu svědčí. Spartu léčí slovenský Maldini, který jí nepatří

Nejsladší odměna za další vítězství? Srdíčka od atraktivní tenistky, která v letenském hledišti znovu nechyběla. Obránce Dávid Hancko se po ligovém restartu dostal do parádní formy, randění s Kristýnou Plíškovou má na něj blahodárný vliv. Fotbalová Sparta by se mohla radovat, že slovenský reprezentant konečně staví do latě její obranu. Má však zásadní problém. Hancko jí nepatří, opce na přestup z Fiorentiny je údajně 5 milionů eur, tedy závratných 133 milionů korun...

Foto: Sport.cz

Romantika na terase - Dávid Hancko a Kristýna Plíšková.

Článek
Fotogalerie

Hořký letenský paradox. Sparta už několik sezon bez valného úspěchu řeší složení stoperské dvojice. A když by konečně mohla obranu postavit i pro příští sezonu na v pohodě hrajícím mladíkovi, je tu problém. Dávidu Hanckovi totiž končí hostování.

Pražané se jeho služeb logicky nevzdávají, ale za podmínek stanovených Fiorentinou jde o náročnou operaci. Sparta sice má opci na přestup, jenže pekelně drahou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Adam Hložek (vlevo) a Dávid Hancko oslavují gól proti Baníku.

„Byl bych samozřejmě velmi rád, kdyby zůstal. Každý vidí, jakou kvalitu má a jak tady vyrostl. Dá se říci, že se stal vůdcem obrany. Jenže to není otázka pro mě. Dávidovu budoucnost musí vyřešit Sparta," poukazuje pragmaticky trenér Václav Kotal.

„Nevím, jaké jsou finanční možnosti. Jsem pro, ale dokážu akceptovat stanovisko klubu. Tak to je. Fotbal je hra o penězích a uvidíme, jaké bude řešení Sparty," dodává kouč.

Hostování spěje ke konci

Dnes 22letý Hancko přišel na Letnou loni v srpnu na roční hostování z Itálie. Postupně se ve Spartě během podzimu dostal na druhou kolej, což ho hodně trápilo. Český trenér slovenské reprezentace Pavel Hapal ho přitom pravidelně stavěl na levý kraj obrany.

Když UEFA svého času zařadila Hancka mezi TOP 50 největších talentů světa, uvedla ho jako slovenského Maldiniho. Ve Spartě rozkvetl až během jara po nástupu zkušeného praktika Kotala. Spolu s krajanem Štetinou si sedli a mužstvo po restartu soutěže začalo sbírat nejen výhry, ale také čistá konta.

Foto: Sport.cz

Milenci na vycházce v lese...

„Se Štetou mi to vyhovuje, podporujeme se. Já beru rozehrávku, on mi pomůže tvrdostí, vytlačujeme obranu," líčí obratný hráč, který se často vydává také na útočné výpady.

„Ve Spartě jsem si už jednoznačně zvykl. V kabině se cítím skvěle. Lépe jsem se adaptoval a kluci mě přijali, teď si to užívám. Vždyť už tady budu pomalu rok. Nejdůležitější jsou teď výhry," pochvaluje si Hancko.

Čím lépe hraje, tím více se vedení klubu musí jeho budoucností zabývat. Hostování z Fiorentiny totiž rychle spěje ke konci.

Hlásí se i Portugalci

„Odkoupení ze strany Sparty se nepředpokládá. Nejpravděpodobnějším scénářem je návrat do Florencie až do dalšího vyřešení budoucnosti hráče," avizuje portál fiorentinanews.com. V Toskánsku prý počítají s tím, že Pražané nebudou ochotni 5 milionů eur za uplatnění opce zaplatit.

Jenže Sparta už dlouho hledá svého Maldiniho. Mohl by jím být právě Hancko, o něhož tak zkusí zabojovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha a Jhon Mosquera z Bohemians během derby.

Její vyjednávací pozice je ovšem složitá. O Hancka má totiž podle italských zdrojů zájem také Vitoria Guimaraes. A Portugalci prý nabízejí za přestup slovenského reprezentanta 8 milionů eur.

Přítel Kristýny Plíškové by údajně i kvůli svojí lásce v Praze rád zůstal.

Je pravda, že Sparta se loni v podobně ošemetné a zdánlivě předem ztracené situaci dokázala dohodnout s Číňany na návratu Bořka Dočkala. Teď musí doufat, že ve složité koronavirové době najde řešení, který by uspokojilo i finanční nároky Italů.

Hanckovu klubovou budoucnost má vzhledem k nákladnosti opce v rukou především Fiorentina.

Reklama

Související témata: