Hlavní obsah

Slavia - Zlín 1:0Slavia se na výhru pořádně nadřela, Masopust ji ale z trýzně nakonec vysvobodil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
74. Masopust 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Slavia se v epilogu základní ligové části na tři body neskonale nadřela, ale nakonec na povinnou výhru dosáhla. Zlín v Edenu dlouho precizně bránil, a když už si domácí přece jen nějakou příležitost vytvořili, gólman Dostál pokaždé vyrukoval s perfektním zákrokem. Rozřešení tak přinesla až laxnost střídajícího Fantiše v souboji s Bořilem, který byl na začátku akce zúročené ve vítězný gól Masopusta. Obhájce titulu tak vstoupí do mistrovské nadstavby s šestibodovým náskokem na druhou Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Lukáš Masopust nadchl Slavii.

Článek

Balon se v houštině těl před gólmanem Dostálem odrážel jako při biliáru, ale Provod ho do brány neprocpal. Slavia tak hned v samém úvodu promarnila po standardní situaci Stanciua velkou šanci dostat se do rychlého vedení, a proto se po ni proměnil zápas v urputné dobývání zlínského obranného valu.

Trenér Páník si totiž násilí nedělal. Podle očekávání vsadil na zesílenou defenzivu, do sestavy postavil hned tři stopery, přičemž pětičlenné obraně pochopitelně vypomáhala i středová řada, která zároveň přehušťovala střed hřiště.

Pro Pražany tak bylo nesmírně svízelné najít cestu k Dostálově bráně. Rychlost distancovaného Tecla, kterého v sestavě nahradil Musa, viditelně scházela, přímočařejší přechod do útoku rovněž, což platilo i o nápadech a momentu překvapení.

Bořil ve velké šanci vyhořel

Hostům tak bylo za celý první poločas horko jen dvakrát. Nejdřív ve 30. minutě, kdy si Poznar při zpracování míče sáhl na míč, ale protože si ho tam sklepl sám, sudí Ardeleanu po konzultaci s videorozhodčím penaltu nenařídil, pak ve třetí minutě nastavené, kdy Dostál bravurně zlikvidoval stoprocentní příležitost hlavičkujícího Bořila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil v obrovské šanci neuspěl.

Pochopitelně že po půli se Slavia vrhla do útočení s daleko větší vervou. Přitiskla hosty k šestnáctce, jenže Dostál se překonával. Nejdřív zlikvidoval velkou příležitost Masopusta, v 53. minutě proti němu selhal i Musa.

Až čtvrt hodiny před koncem se podařilo domácím vyzrát na do té doby perfektně fungující zlínskou defenzivu. Střídající Fantiš totiž trestuhodně vypustil souboj s Bořilem, od něhož putoval míč přes Traorého ke Stanciuovi. Jeho oblouček před bránu Slavii vysvobodil... Masopust si na něj naběhl a vstřelil kýžený gól.

Zlín k němu měl hodně blízko dvakrát - nejprve v 65. minutě a pak v nastaveném čase, ale radost hostům pokaždé pokazil ofsajd.

30. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 74. Masopust. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Hurych - Orel (video). ŽK: Holeš, Bořil - Čanturišvili, Bačo, Conde, Bartošák, Džafič, Hučko (masér). ČK: 90.+3 Hučko Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela (46. Takács), Zima, Bořil - Ševčík, Holeš (68. Traoré) - Masopust, Stanciu (86. Hellebrand), Provod - Musa (79. Frydrych). Trenér: Trpišovský.
Zlín: Dostál - Matejov (81. Cedidla), Bačo, Buchta, Simerský, Bartošák (58. Fantiš) - Džafič, Conde, Janetzký (81. Martínez), Čanturišvili (75. Jawo) - Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články